6 szokás, amivel alvás közben is ég a zsír - Így fogyhatsz erőfeszítés nélkül éjszaka

Tudtad, hogy éjszaka is változhat a súlyod annak megfelelően, hogy mit csinálsz lefekvés előtt? Ha a következő 6 szokást felveszed, akkor garantáljuk, hogy fogyni fogsz - akár alvás közben is. Benne vagy? Olvass tovább!

Tejtermékek terítéken

Egy pohár tej, egy görög joghurt, esetleg egy protein shake – bármelyiket fogyasztod lefekvés előtt, olvadnak a kilók. A tejtermékekben ugyanis kazein, egy magas minőségű fehérje található, ami biztosítja a legfontosabb aminosavakat, melyekre a testednek szüksége van az izomtömeg megőrzéséhez és az izomzat építéséhez. Az izomépítés pedig az egyik legjobb módja a kalóriaégetésnek és az emésztés felpörgetésének.

Hűtsd le magad!

A szakértők szerint ahhoz, hogy jól aludj, és emellett még súlyt is veszíts, nem szabad egy szaharai hőmérsékletű szobában nyugovóra térned. Kutatások kimutatták, hogy azok, akik 18-19 fokos helyiségben szundítanak, a kalóriaraktározó fehér zsírt könnyebben alakítják át kalóriaégető barna zsírrá. Itt még többet olvashatsz arról, milyen jótékony hatásai vannak, ha hűvös szobában alszol!

A sötétség úrnője

Ha nem sötétítesz be kellőképpen a hálóban, akkor nem termelődik elég, a mély alváshoz szükséges melatonin – és hogy miért lényeges ez? Az Oxford Egyetemen végzett 2014-es kutatás szerint azoknak a nőknek, akik sötétben szunyókáltak, 21%-kal kevesebb esélyük volt elhízni, mint azoknak, akik fényt engedtek a szobába.

Gifek: giphy.com

Oldalak

  • 1
  • 2