Ha így készíted a sült csirkét, biztosan nem szárad ki: olyan szaftos lesz, hogy el sem fogod hinni
Sokan tévesen azt hiszik, tökéletes sült csirkét készíteni igencsak bonyolult feladat, mivel mindig előre borítékolható, hogy ki fog száradni. Ez azonban nem kőbe vésett szabály: csupán néhány lépésre kell odafigyelni, és ellenállhatatlanul szaftos lesz a fogás.
Ínycsiklandó és omlós végeredményt kapunk
Ha húsétellel szeretnénk meglepni a családot, a sült csirke mindig Jolly Joker választás. Persze, önmagában nem túl extra, azonban megannyi szuper fűszerrel fel lehet dobni, ráadásul sokféle mártás, illetve köret – sült krumpli, párolt zöldségek, vagy burgonyapüré – passzol hozzá kiválóan. Elkészíteni meg aztán pláne nem nagy ördöngösség, de persze vannak olyan szempontok, amikre ajánlott odafigyelni: például mindig ügyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be a húst, hiszen maga a végleges, így vagy úgy ízesített fogás csak akkor lesz jó, ha maga az alapanyag minősége kifogástalan. Emellett van még egy dolog, ami buktatója lehet a tökéletes végeredménynek, mégpedig az, hogy mivel a csirke nem tartozik a zsíros fajták közé, nem nehéz kiszárítani. Senki sem szeret kemény, szálkás érzetű húst fogyasztani, ám ha kipróbáljuk az alábbi tippeket, biztosak lehetünk abban, hogy a sült csirkénk pont olyan omlós, valamint szaftos lesz, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Részletek a galériában!
Nincs is jobb a frissen sütött, illatozó bundáskenyérnél, ami mindig jó választás, ha tartalmas reggelivel szeretnénk meglepni szeretteinket.
Leadfotó: 123rf