Lifestyle

Ha így készíted a sült csirkét, biztosan nem szárad ki: olyan szaftos lesz, hogy el sem fogod hinni

Sokan tévesen azt hiszik, tökéletes sült csirkét készíteni igencsak bonyolult feladat, mivel mindig előre borítékolható, hogy ki fog száradni. Ez azonban nem kőbe vésett szabály: csupán néhány lépésre kell odafigyelni, és ellenállhatatlanul szaftos lesz a fogás.

Ínycsiklandó és omlós végeredményt kapunk

Ha húsétellel szeretnénk meglepni a családot, a sült csirke mindig Jolly Joker választás. Persze, önmagában nem túl extra, azonban megannyi szuper fűszerrel fel lehet dobni, ráadásul sokféle mártás, illetve köret – sült krumpli, párolt zöldségek, vagy burgonyapüré – passzol hozzá kiválóan. Elkészíteni meg aztán pláne nem nagy ördöngösség, de persze vannak olyan szempontok, amikre ajánlott odafigyelni: például mindig ügyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be a húst, hiszen maga a végleges, így vagy úgy ízesített fogás csak akkor lesz jó, ha maga az alapanyag minősége kifogástalan. Emellett van még egy dolog, ami buktatója lehet a tökéletes végeredménynek, mégpedig az, hogy mivel a csirke nem tartozik a zsíros fajták közé, nem nehéz kiszárítani. Senki sem szeret kemény, szálkás érzetű húst fogyasztani, ám ha kipróbáljuk az alábbi tippeket, biztosak lehetünk abban, hogy a sült csirkénk pont olyan omlós, valamint szaftos lesz, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Részletek a galériában!

A legtöbbször elkövetett baki nem más, mint a túlsütés, amit valljuk be, nem nehéz elkerülni, mivel a sütő másik oldaláról kémlelve sokszor lehetetlen egyértelműen megállapítani, hogy mindenhol átsült-e a hús. Éppen ezért érdemes használni maghőmérőt; szúrjuk az eszközt a legvastagabb részbe, és ha azt látjuk, hogy a csirke elérte a 75 Celsius-fokot, tudhatjuk, hogy az étel tökéletes. Ne feledjük: minél nagyobb ez a szám, annál biztosabban kapunk száraz végeredményt.
Kattints a további képekért!

Nincs is jobb a frissen sütött, illatozó bundáskenyérnél, ami mindig jó választás, ha tartalmas reggelivel szeretnénk meglepni szeretteinket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...
Lifestyle
A fagyasztó az egyik legzseniálisabb konyhai gép, amibe szinte bármit bedobhatunk – ám a sajtok esetében ezt már nem lehet ennyire konkrétan kijelenti, ugyanis nem mindegyik fajta alkalmas arra, hogy...
Sztárok
Az olyan sztárokat, mint Sir Elton John, Lionel Messi és Jennifer Aniston oroszbarát idézettel ábrázolták az interneten. Természetesen a hírességek sosem állítottak ilyet.