Ha így tárolod a spenótot, akár egy hónapig is eláll: olyan friss marad majd, mint amikor megvásároltad
Nem kell többé azon aggódnod, hogy a spenót megfonnyad felhasználás előtt, ugyanis létezik egy olyan trükk, amivel akár egy hónapon át ropogósak és lédúsak maradnak a zöld levelek.
Ezt próbáld kI!
A spenótot sokan nem szeretik, pedig egy rendkívül sokoldalú növényről van szó, amelyből készíthető főzelék, de salátákban és turmixokban is hasznát vehetjük. Gazdag olyan vitaminokban, mint például az A-, C- vagy épp a K-vitamin, és ásványi anyagokban is, mint a vas, magnézium és kalcium. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, támogatja a csontok egészségét, és hozzájárul a vérképzéshez. Antioxidáns tartalma révén védi a sejteket az oxidatív stressztől, továbbá alacsony kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrás étrendekbe is. Egy hátránya azonban mégis akad: a friss spenótlevelek hamar megfonnyadnak, így vásárlás után mindössze pár napunk van arra, hogy felhasználjuk - kivéve akkor, ha ismerjük azt a trükköt, amellyel a zöldség akár egy hétig is olyan ropogós és finom marad, mintha épp most vettük volna a piacon. Galériánkból megtudhatod, mit is kell ehhez pontosan tenned!
Ezzel a módszerrel a krizantémjaid nemcsak hogy tovább maradnak frissek és élettel teliek, de még a legszürkébb őszi napokon is ragyogni fognak a kertedben.
Leadfotó: 123rf, Forrás: Mirror