Lifestyle

Ne lepődj meg, ha rosszul alszol: ennyi idő alatt jár le a párnák szavatossági ideje

Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!

Az alvásnál is érdemes figyelni a szavatossági időre

A párnák rendszeres cseréje nem csupán higiéniai szempontból fontos, hanem alapvetően befolyásolja az alvás minőségét is. Idővel a párnákban felhalmozódó poratkák, baktériumok és allergének negatív hatással lehetnek az egészségre, különösen azoknak, akik hajlamosak az allergiára vagy légúti problémákra. A friss és tiszta párnák segítenek megelőzni az irritációkat és allergiás reakciókat, így hozzájárulnak az egészséges alváshoz.

Emellett a régi párnák az idő múlásával elveszítik eredeti alakjukat és támogatásukat, ami kényelmetlenséghez és hát-, nyak- vagy fejfájáshoz vezethet. A megfelelő támasz és kényelem elengedhetetlen az alvás minőségéhez, ezért javasolt időről időre friss párnát használni. A megfelelő alvási környezet létrehozása, amely magában foglalja a tiszta és kényelmes párnákat, segíthet abban, hogy nyugodt és pihentető éjszakáink legyenek.

Honnan tudhatjuk, hogy eljött az idő a cserére? Egyáltalán mennyi a párnák szavatossági ideje? A részletekért lapozd fel a galériát!

A párnák cseréjének időpontja leginkább a típustól függ, de fontos tényezők a használat gyakorisága és az egyéni preferenciák is. Általában azonban ajánlott a párnákat rendszeresen cserélni néhány irányelv szerint. Lapozz!
Kattints a további képekért!

Éhgyomorra, reggeli és ebéd után vagy tulajdonképpen bárhol, bármikor? Egyáltalán nem mindegy mikor fogyasztod a kávét, ugyanis teljesen más hatást vált ki a szervezetedben, ha különböző időpontokban iszod.

Leadfotó: 123rf

Real Simple

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.