Lifestyle

Így szeleteld a hagymát könnyezés nélkül - ezentúl sosem fogod másként aprítani a zöldséget!

A hagyma az egyik legalapvetőbb élelmiszer, melyet rengeteg fogás elkészítéséhez használunk, ám mindannyian tudjuk, milyen kellemetlenségeket is tud okozni a szeletelése.

Soha többé könnyek!

A hagymavágás közbeni könnyezés minden konyhatündér rémálma. Bár az ízletes hagyma kiváló alapanyag számos ételhez, az elkészítése gyakran jár a szemek kellemetlen könnyezésével. Az évek során az emberek számtalan különféle trükköt fejlesztettek ki annak érdekében, hogy megelőzzék a könnyezést a hagymavágás során. A módszerek között vannak egyszerű, otthoni megoldások, melyeket te is könnyedén kipróbálhatsz. Akadnak, akik a rágózásra esküsznek, mások pedig nem vágnak hagymát, mielőtt megfelelően le nem hűtötték volna. Ha kíváncsi vagy, mely praktikával kerülheted el leghatékonyabban, hogy szemeid minden hagymavágás alkalmával könnyezzenek, olvass tovább, eláruljuk!

Egyesek úgy vélik, a kenyér lehet a megoldás a hagymaszeletelés közbeni könnyezés ellen. Amikor egy darab kenyeret veszünk a szánkba, annak porózus szerkezete felszívja a levegőben lévő irritáló anyagokat, amelyek a hagyma vágása során szabadulnak fel. Ezáltal a kenyér megakadályozza, hogy ezek az anyagok a szembe kerüljenek, csökkentve a könnyezést.
Kattints a további képekért!

Ha te is unod már, hogy a gyönyörű virágjaid és a kertben termesztett növényeid idegen macskák áldozatául esnek, akkor érdemes beszerezned ezt a nem mérgező gyógynövényt, amely végleg elriasztja a területeden ólálkodó szőrgombócokat.

Leadfotó: 123rf, forrás: thedailymeal.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egészséges és gyönyörű haj megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő hajbalzsamot használjunk, emellett viszont az sem mindegy, hogyan is használod az adott terméket.
Fashion&Beauty
Nem mindegy, hogy milyen ruhákban és kiegészítőkben indulsz útnak a következő nyaralásodra.
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!