Lifestyle

100 évig szeretnél élni? Ha minden héten eszel ebből az olcsó levesből, hosszú és egészséges élet vár rád a szakértők szerint

A világ legtovább élő embereinek étrendjét mindenképp megéri követni - most egy olyan levest mutatunk, amely ízletes, az elkészítése pofonegyszerű, és még egészségednek is jó szolgálatot tehetsz azzal, ha gyakran kanalazol belőle.

Te milyen gyakran fogyasztod?

A blue zones, azaz a kék zónák olyan földrajzi területek, melyek arról ismertek, hogy az ott élők várható élettartama sokkal magasabb a világ többi részéhez képest. Ezekben a régiókban az emberek gyakran megélik a 100 éves kort, így aki hosszú, boldog és egészséges életre vágyik, annak mindenképp megéri ellesni pár trükkjüket, főleg azokat, amelyek étkezési szokásaikra vonatkoznak. Van például egy olyan leves, amit gyakran fogyasztanak a kék zóna lakói, akik egyébként javarészt növényi étrendet követnek: napi táplálékbevitelük körülbelül 95%-a zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból és hüvelyesekből áll. Alig esznek tehát húst, tejtermékeket és cukros ételeket vagy italokat, de a feldolgozott élelmiszereket is kerülik. Galériánkban eláruljuk, melyik az a leves, amely nem csupán olcsó és ízletes, de egészségünkre nézve is igencsak kedvező hatást gyakorol!

Az említett leves nem más, mint a minestrone, ami egyfajta zöldségleves, amit gyakran kanalaznak a kék zónák közé tartozó Szardínián. Az olasz levesnek sok változata van, az egyik igen népszerű recept pedig épp Jamie Oliver világhírű szakácsé.
Kattints a további képekért!

Ha te is szívesen fogyasztasz rántottát reggelire, valószínűleg nem vagy egyedül, egy titkos trükköt bevetve viszont teljesen új szintre emelheted ezt az egyszerű fogást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.