Krémesebb lesz a meggyleves, mint eddig bármikor: kizárt, hogy elhibázod, ha ezt teszed bele
A forró nyári napokon aligha van jobb felfrissülés, mint egy tál hideg, sűrű meggyleves, amit bár nem nagy ördöngösség elkészíteni, az igazi titkát sokan talán nem is ismerik – pedig ennek az egyszerű trükknek hála képtelenség, hogy a végeredmény csomós legyen.
Könnyed nyári finomság
A meggyleves a magyar konyha egyik jellegzetes étele, valamint hidegen tálalva a forró nyári napok egyik nagy slágere, kellemesen savanykás ízének, valamint frissítő jellegének pedig lehetetlen ellenállni. Mindemellett nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a csonthéjas magvú gyümölcs gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, melyek erősítik az immunrendszert, továbbá védik a szervezetet a káros szabad gyökök ellen. A klasszikus fogásban nagyon kevés kalória van, így akár diéta alatt is fogyaszthatod bűntudat nélkül, ráadásul sokat segít abban is, hogy a kánikulában megfelelően hidratáld a szervezetedet. Nem titok, hogy selymesen, krémesen az igazi, és a legjobb, hogy ezt pofonegyszerű elérni, ám a legtöbben csak egyfajta receptet ismernek, pedig érdemes kipróbálni egy bizonyos trükköt, azt bevetve ugyanis garantált, hogy a végeredmény tökéletes lesz. Galériánkban eláruljuk, milyen praktikát kövess legközelebb!
A sárgabaracklekvár az egyik legfinomabb édes ízélményt adja, viszont akkor a legzseniálisabb, ha házilag készül el – ehhez pedig elárulunk egy szuper praktikát.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Rupárner-konyha