Lifestyle

Óriási hibát követsz el, ha ezt az 5 dolgot a mikróban melegíted: életveszélyes is lehet

A modern technológia egyik nagy csodája a mikrohullámú sütő, ám vannak dolgok, amiket egyáltalán nem szabad megmikrózni – ha pedig nem vigyázunk, akár baleset is lehet a vége.

Jobb vigyázni!

A mikrohullámú sütő egy fantasztikus, praktikus találmány, amely mindannyiunk életét megkönnyíti. Pillanatok alatt megmelegíthetjük az ételt, ráadásul vannak olyan fogások, amiket meg is főzhetünk a mikróban, ezzel pedig jelentős időt és energiát spórolhatunk a rohanó hétköznapokban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy tanácsos mindent beletenni a készülékbe, sőt: vannak olyan ételek és italok, amik egyáltalán nem alkalmasak erre, ugyanis mikrózás közben méreganyagokat bocsáthatnak ki, esetleg megéghetnek, megolvadhatnak, legrosszabb esetben pedig akár fel is robbanhatnak. Galériánkban megmutatjuk, mik azok a dolgok, amiket semmilyen körülmények között ne tegyél a mikróba:

A csilipaprika erős ízét a kapszaicin nevű vegyület adja, amely melegítéskor a mikró zárt légterébe párologhat, és abban a pillanatban, hogy kinyitod a készülék ajtaját, a szemedet, az orrodat, a torkodat és a tüdődet irritáló gőz szabadulhat fel. A paprikát pirítsd, párold vagy grillezzd meg ahelyett, hogy mikrohullámú sütőbe tennéd.
Kattints a további képekért!

Nem is gondolnánk, de ez az automatikus, reflexszerű szokás akár ártalmas is lehet.

Leadfotó: 123rf
Forrás: realsimple.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.