Akár héjában, akár meghámozva melegítesz egész tojást, a belsejében forró gőz halmozódhat fel, ami a fehérje miatt nem tud felszabadulni. Amikor felvágod (vagy rosszabb esetben egyből a szádba veszed), a hő hatására a mikrózott tojás könnyel felrobbanhat. Inkább szeleteld fel a tojást negyedekre, mielőtt a mikrohullámú sütőbe tennéd, a melegítés után pedig tedd egy csésze forró vízbe, és hagyd állni 3-5 percig.
Fotó: 123rf
Akár héjában, akár meghámozva melegítesz egész tojást, a belsejében forró gőz halmozódhat fel, ami a fehérje miatt nem tud felszabadulni. Amikor felvágod (vagy rosszabb esetben egyből a szádba veszed), a hő hatására a mikrózott tojás könnyel felrobbanhat. Inkább szeleteld fel a tojást negyedekre, mielőtt a mikrohullámú sütőbe tennéd, a melegítés után pedig tedd egy csésze forró vízbe, és hagyd állni 3-5 percig.