A paradicsomszósz mikrózása gyakran fröccsenéssel végződik. A melegítés során keletkező hő és gőz nehezen távozik a sűrű mártáson keresztül, és addig halmozódik, míg ki nem tör, egyenesen a készülék falaira. Ez a jobbik eset, ám könnyen előfordulhat, hogy a szósz felrobban keverés közben, ami égési sérüléseket okozhat. A mártást inkább lábosban vagy serpenyőben melegítsd fel kis lángon: bármikor megkeverheted, ami megakadályozza a gőz felhalmozódását.
Fotó: 123rf
A paradicsomszósz mikrózása gyakran fröccsenéssel végződik. A melegítés során keletkező hő és gőz nehezen távozik a sűrű mártáson keresztül, és addig halmozódik, míg ki nem tör, egyenesen a készülék falaira. Ez a jobbik eset, ám könnyen előfordulhat, hogy a szósz felrobban keverés közben, ami égési sérüléseket okozhat. A mártást inkább lábosban vagy serpenyőben melegítsd fel kis lángon: bármikor megkeverheted, ami megakadályozza a gőz felhalmozódását.