Lifestyle

Mindenki repetát kér majd belőle, ha így készíted a sült kolbászt: a díjnyertes séf elárulta, mitől lesz emlékezetesen finom

A sült kolbász sokak kedvence, hiszen ebédre vagy vacsorára is pazar lakoma tud lenni. Minden háziasszonynak megvannak a maga trükkjei az elkészítéséhez, a tökéletes végeredmény elérése érdekében azonban érdemes megfogadni II. Erzsébet egykori szakácsának tippjeit.

Ezeket tanácsolja a díjnyertes séf

A sült kolbász akkor az igazi, mikor frissen, ízletes kenyérrel és mustárral, esetleg kovászos uborkával van tálalva. Ebédre, valamint vacsorára is tökéletes, hiszen azon túl, hogy ínycsiklandozó, nagyon jól laktat, éppen ezért igazi klasszikusnak számít, amit lehetetlen megunni. Azonban Jeff Baker Michelin-csillagos séf – aki egykor II. Erzsébetnek is főzött – azt állítja: sokan elkövetnek bizonyos hibákat az elkészítése során, ugyanis nem ismerik azt az 5 fontos alapszabályt, melyeket muszáj betartani, ha az a célunk, hogy tökéletes végeredménnyel lepjük meg a szeretteinket. Galériánkban eláruljuk, mik azok a trükkök, melyek a néhai királynő szakácsa szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy a sült kolbász igazán zseniális legyen:

Baker szerint az első és legfontosabb, hogy az előkészületek kifogástalanak legyenek. Mielőtt nekiállnánk a sütésnek, ügyeljünk arra, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe, vagyis az első lépések előtt legalább 20 perccel vegyük ki, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Ennek köszönhetően a kolbász egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul azt is megakadályozzuk, hogy kirepedjen.
Kattints a további képekért!

A krumplipüré attól lesz igazán finom, ha krémesen lágy, valamint egységes – ez viszont csak a friss állapotára igaz. Sajnos a másnapi köret már túl szilárd és darabos, amin az újra melegítés sem tud segíteni. Vagy mégis? A titok a megfelelő módszerben rejlik!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Bors

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...