Soha ilyen finom és sűrű nem volt még a bableves: nem bánod meg, ha mostantól így készíted

A magyar konyha jellegzetes ízvilágából nem hiányozhat a bableves, amely bár egyszerű, mégis az egyik legszuperebb hazai ételünk – igazán sűrű és tartalmas végeredményt azonban csak az alábbi praktikáknak köszönhetően érhetünk el.

Jól bevált tippek

A bab hosszú ideje fontos alapanyag a magyar konyhában, mivel tápláló, könnyen termeszthető és sokféleképpen felhasználható – többek között például mennyei levest készíthetünk belőle, melynek alapját a legtöbb esetben füstölt csülök vagy füstölt tarja képezi, melyhez jól passzolnak a különböző zöldségek, valamint pikáns fűszerek. Magával a paszullyal is lehet kísérletezni: míg egyesek az egynemű levesekre esküsznek, mások esetleg lóbabbal, gyöngybabbal vagy éppen vesebabbal szeretik feldobni a laktató ételt. Abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy a végeredmény akkor a legjobb, ha igazán ízes és sűrű – ehhez pedig csak néhány apró trükköt kell követni. Részletek a galériában!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A húsleves hazánkban igazi alapételnek számít, ami nem hiányozhat a vasárnapi menüből, emellett remek gyógyír betegség, illetve másnaposság ellen is. A klasszikus receptet azonban érdemes megbolondítani egy különleges hozzávalóval, ugyanis olyan finom lesz tőle, hogy egyből két tányérral szed majd belőle az egész család.

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.