Soha ilyen finom és sűrű nem volt még a bableves: nem bánod meg, ha mostantól így készíted

A magyar konyha jellegzetes ízvilágából nem hiányozhat a bableves, amely bár egyszerű, mégis az egyik legszuperebb hazai ételünk – igazán sűrű és tartalmas végeredményt azonban csak az alábbi praktikáknak köszönhetően érhetünk el.

Jól bevált tippek

A bab hosszú ideje fontos alapanyag a magyar konyhában, mivel tápláló, könnyen termeszthető és sokféleképpen felhasználható – többek között például mennyei levest készíthetünk belőle, melynek alapját a legtöbb esetben füstölt csülök vagy füstölt tarja képezi, melyhez jól passzolnak a különböző zöldségek, valamint pikáns fűszerek. Magával a paszullyal is lehet kísérletezni: míg egyesek az egynemű levesekre esküsznek, mások esetleg lóbabbal, gyöngybabbal vagy éppen vesebabbal szeretik feldobni a laktató ételt. Abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy a végeredmény akkor a legjobb, ha igazán ízes és sűrű – ehhez pedig csak néhány apró trükköt kell követni. Részletek a galériában!

Elsősorban érdemes kiemelni, hogy a bablevest mindenképpen zöldpaprikával készítsük, ezáltal ugyanis szuperül kijön a paszuly íze. Rántás helyett pedig úgy is sűríthetjük, hogy a benne főtt zöldségeket összeturmixoljuk – így a végeredmény nemcsak mennyei, de még egészséges is lesz.
Kattints a további képekért!

A húsleves hazánkban igazi alapételnek számít, ami nem hiányozhat a vasárnapi menüből, emellett remek gyógyír betegség, illetve másnaposság ellen is. A klasszikus receptet azonban érdemes megbolondítani egy különleges hozzávalóval, ugyanis olyan finom lesz tőle, hogy egyből két tányérral szed majd belőle az egész család.

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
A színésznő New York utcáin sétálgatott a minap, méghozzá egy olyan outfitben, amely extra laza volt, ugyanakkor hihetetlenül divatos is.
Sztárok
Krausz Gábor párjának is voltak nehézségei tiniként, és sok áldozatot kellett hoznia. Mikes Anna most visszaemlékezett a múltra.
Egészség
Sajnos a kutatók elég rossz hírekkel szolgáltak. Szerintük a szúnyogok el fogják terjeszteni ezt a veszélyes vírust, csupán idő kérdése az egész.
Utazás
A rozsdásodás problémája legutóbb 2024-ben került a figyelem központjába, most viszont végre kiderült, érdemes-e aggódniuk azoknak, akik ellátogatnának az Eiffel-toronyhoz.
Utazás
Húsvétot követően a május 1-jét magában foglaló hosszú hétvégére is erősítéssel készül a MÁV-csoport; mindenütt, ahol szükséges, több jármű és nagyobb kapacitással közlekedik ebben az időszakban –...
Sztárok
Györgyi Anna évtizedek óta a hazai színjátszás és filmszakma meghatározó alakja, hamarosan pedig a Magyar menyegző című zenés-táncos filmben is látható lesz – ennek apropóján beszélgettünk vele a...