Őrülten finom lesz a kávé, ha meghinted ezzel az alapfűszerrel, ami minden háztartásban megtalálható

Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!

Lehet, hogy ezentúl nem is fogod másképp fogyasztani

A kávé eredete az Etióp fennsíkon található ősi kávéerdőkbe vezethető vissza. A legenda szerint egy kecskepásztor fedezte fel a kávészemek frissítő hatását. Ez a pásztor észrevette, hogy a kecskéi bizonyos bogyókat legelésznek, akkor sokkal élénkebbek lesznek.

Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. Ezzel a felfedezéssel indult el a kávézás hosszú története.

Viszont mi az a fűszer, ami sokak szerint feldobja a kávét? A galériánkban leleplezzük a titokzatos trükköt!

A kávé ízét és minőségét nagymértékben befolyásolja a kávéfajta, a pörkölés módja, az őrlés finomsága, a víz minősége és hőmérséklete, valamint az elkészítési mód is.
Kattints a további képekért!

Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik benne.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Mindenki kíváncsi a boldog, tartós házasság receptjére. Nos, a Los Angeles-i párterapeuta, Lori Gottlieb szerint az első hozzávaló a megfelelő életkor.
Lifestyle
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.
Fashion&Beauty
Ha szeretsz egy kis csavart vinni egyszerű francia manikűrödbe, akkor a lebegő francia manikűrért egyenesen odáig leszel!