Őrülten finom lesz a kávé, ha meghinted ezzel az alapfűszerrel, ami minden háztartásban megtalálható

Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!

Lehet, hogy ezentúl nem is fogod másképp fogyasztani

A kávé eredete az Etióp fennsíkon található ősi kávéerdőkbe vezethető vissza. A legenda szerint egy kecskepásztor fedezte fel a kávészemek frissítő hatását. Ez a pásztor észrevette, hogy a kecskéi bizonyos bogyókat legelésznek, akkor sokkal élénkebbek lesznek.

Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. Ezzel a felfedezéssel indult el a kávézás hosszú története.

Viszont mi az a fűszer, ami sokak szerint feldobja a kávét? A galériánkban leleplezzük a titokzatos trükköt!

A kávé ízét és minőségét nagymértékben befolyásolja a kávéfajta, a pörkölés módja, az őrlés finomsága, a víz minősége és hőmérséklete, valamint az elkészítési mód is.
Kattints a további képekért!

Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik benne.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.