Lifestyle

Gondoltad volna? Ezért aprócska minden fogás a luxuséttermekben

Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az oka.

Alig tenyérnyi méretű fogások

Köztudott, hogy az igazán drága éttermekbe nem feltétlenül azért mennek az emberek, hogy jóllakjanak az óriási fogásokkal. Sőt. A luxuséttermek mindegyikében azzal szembesülnek a vendégek, hogy a rendelt étel általában alig tenyérnyi méretű. Talán te is elgondolkodtál már azon, vajon mi lehet ennek az oka, a jó hír viszont, hogy végre megtudhatod. A dolog mögött egyébként egészen logikus tényezők és mély pszichológiai trükkök is állnak, így mondhatni, egészen összetett dologról van szó. Olvass tovább, ha kíváncsi lettél!

1. Jobban értékeljük az ízt A kis adagok fogyasztása magasabb szintű élményt nyújt az ízek élvezetében. Az apró falatok lehetővé teszik, hogy minden egyes ízjegyet finomabban megkülönböztessünk és teljes mértékben értékeljünk. Hiszen gondolj csak bele, egy óriási adag esetében nem fogod tudni a 15. falatot is annyira értékelni, mint a legelsőt.
Kattints a további képekért!

Neked is állandóan széfő a burgonya, miközben főzöd, pedig köretként vagy épp a rakott krumplihoz egyben lenne rá szükséged? Most eláruljuk, mit kell tenned a főzővízbe, hogy soha többet ne kelljen ezzel szembesülnöd!

Leadfotó: 123rf, forrás: brightside.me

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Austin Butler, az Elvis című életrajzi mozi címszereplője több ízben is megfordult már Magyarországon. A 32 éves filmcsillagot valósággal elvarázsolta a magyar főváros.
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.