Lifestyle

Itt van a legnagyobb esély arra, hogy túlélj egy balesetet - ez a legbiztonságosabb hely a vonaton

Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.

Nem túl gyakoriak a vonatbalesetek

Minden alkalommal, amikor egy vonatbalesetről hallani a hírekben, felmerül az emberekben a kérdés: Mennyire biztonságosak a vonatok? Az igazság az, hogy a balesetek és katasztrófák éppen azért kerülnek a hírekbe, mert olyan ritkák, nem pedig azért, mert gyakran előfordulnak. Az emberek ilyenkor az elérhetőségi heurisztika áldozatai lehetnek, ami azt jelenti, hogy a gyors és könnyű tényekre támaszkodnak, nem pedig a releváns tényekre.

A vonatok valójában meglehetősen biztonságosak, és 100 millió megtett mérföldenként 0,04 haláleset történik a Grunge kutatásai szerint.

De való igaz, balesetek mindig történnek, és ahogy megvan az esélye annak, hogy az ember vonatbalesetet szenvedjen, ugyanúgy eleshet a lépcsőn és kitörheti a nyakát. Tehát, ha amúgy is vonatfóbiád van, de legalábbis félsz egy esetleges balesettől, ám ettől még vonatra kell szállnod, és szeretnéd tudni, hol a legbiztonságosabb hely rajta, akkor most megmutatjuk neked!

Kattints a galériára!

A Live Science szerint a vonatok kilencszer gyakrabban siklanak ki, mint ahányszor összeütköznek, és valószínűleg az első kocsik csúsznak ki először. Az ütközések pedig elöl vagy hátul történnek. És mit jelent mindez? Hogy a vonat közepe a legbiztonságosabb. Larry Mann vasútbiztonsági szakértő is megerősítette, hogy a vonat közepe a legbiztonságosabb, függetlenül attól, hogy egyetlen hely sem teljesen biztonságos, ha baleset történik. Bár az ablak mellett ülve az ember kizuhanhat, ha a vonat kisiklik és felborul, a beljebb ülő emberek pedig „rongybabákként hánykolódhatnak”, de mégis azt mondta, hogy a vonat közepén ülők „általában túlélik", ha súlyos baleset történik. Magánemberként nem hajlandó az első kocsiba ülni, és azt ajánlotta a feleségének is, hogy a vonat középső szakaszán foglaljon helyet, ha vonattal utazik.
Kattints a további képekért!

Annak, aki sokszor ült már repülőgépen, biztosan feltűnt, hogy vannak nagyon kellemes ülőhelyek, illetve olyanok is, amik viszont egyáltalán nem azok – nos, bármily meglepő, egy tapasztalt utazó szerint tanácsos, ha foglaláskor mindig az utóbbi kategóriát választjuk. És hogy miért? Cikkünkből kiderül!

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.