Hölgyválasz: elsők közt teszteltük a HUAWEI WATCH GT 3 Pro női modelljét

Az előző széria egy méretben kapható modelljéhez képest a WATCH GT 3 Pro esetében csodás meglepetéssel szolgált a Huawei, a márka legújabb okosórájából ugyanis egy kisebb, kifejezetten hölgyekre szabott kivitel is készült. Nem kérdés, hogy azonnal ki is próbáltuk!

Nőies és elegáns

A letisztult gyöngyházfehér és elegáns arany köntösbe bújtatott HUAWEI WATCH GT 3 Pro megjelenését tekintve akár ékszer is lehetne, ennél azonban sokkal több. A női célzást a színvilágon felül rendkívül jól mutatja a kisebb, 43 mm-es kivitel, a zafírkristályra épült üveg, valamint a kerámia tok és szíj is. A gömb alakú, forgatható kerámia korona is nagyon jól néz ki rajta, ráadásul a menüben történő navigálást is igencsak megkönnyíti, hiszen lista nézetben ennek tekergetésével még gyorsabban tudunk váltogatni az opciók közül.

A stílusos dobozban az óra mellett természetesen találunk még egy töltőt, illetve szükség esetén plusz szemeket is a szíj bővítéséhez, de ha épp szűkebbre szeretnénk venni, ehhez is mellékelve van a célszerszám. Bár a művelet elvégzéséhez nem feltétel a műszerész végzettség, némi türelem és jó látás azért nem árt, elég apró alkatrészekkel kell operálnunk.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosóra

Ha az órát a csuklónkra szabtuk, nincs is más hátra, mint párosítani a telefonunkkal, a Huawei Egészség applikációban pedig minden további szükséges beállítást elvégezhetünk. Itt választhatjuk ki többek között a nekünk tetsző számlapot (kismillió fizetős és ingyenes verzió közül válogathatunk), adhatjuk meg egészségügyi adatainkat, illetve a későbbiekben minden mérés- és edzés adat is ide érkezik majd az eszközről.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosóra

Több mint száz féle mozgásforma

A Huawei okosóráinak mindig nagy erőssége volt, hogy számtalan aktív tevékenység monitorozására képesek, (kis hibával, amit nem találunk meg az eszközön az a sport nem is létezik), és nincs ez másképp a WATCH GT 3 Pro esetében sem. Én speciel három különböző mozgásformát próbáltam ki vele az egy hetes tesztidőszak alatt, ezek között akadt szabadtéri és beltéri sport is egyaránt. Kültéren a GPS helymeghatározás tűpontosan működik, ami jól jöhet futás, kerékpározás, túrázás, vagy akár csak egy sima séta alkalmával is, az applikációban pedig a részletes, térképes útvonal is megtekinthető. A dinamikus nyomon követés is egy igazán jópofa funkció, ennek használatával a bejárt útvonalról animált, zenés videót is készíthetünk amit akár azonnal meg is oszthatunk.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosóra

A hátlapba simuló szenzor a nagy áteresztőképességű zafírüvegnek köszönhetően magas precizitású méréseket tesz lehetővé, a kerámia lapba simulva pedig jól illeszkedő és kényelmes viseletet biztosít. A rögzített adatok alapján megtekinthetjük az adott sporttevékenység után javasolt regenerálódási időt, de különböző egészségügyi méréseket is végezhetünk vele: pulzust, véroxigénszintet, illetve bőrhőmérsékletet is mér az óra, de természetesen nem maradt ki belőle az alvásfigyelés és a stressz szint mérés funkció sem.

Tuti tippek nyaraláshoz

Búvárkodás? Semmi gond!
A WATCH GT 3 Pro IP68-as és 5 ATM vízállósági besorolást kapott, így akár 30 méter mélyre is merülhetünk vele. Tökéletes társ minden víz alatti kalandhoz, de ha az éményeinket örökítenénk meg, az óra ebben is a segítségünkre lehet. A távkioldó funkcióval* könnyedén aktiválhatjuk telefonunk kameráját a csuklónkról, így biztosan nem maradunk le egyetlen fontos pillanatról sem.

Bár az EKG funkció a kínai egészségügyi hivatalnál már megkapta a jóváhagyást, Európában az engedélyeztetés még jelenleg is zajlik. Így ezzel kapcsolatban még egy kicsit várnunk kell a Huawei helyi bejelentéseire - reméljük, mihamarabb sor kerülhet erre is.

A WATCH GT 3 Pro egyébként mindezekkel együtt is eszméletlen jól bírja az "ébrenlétet", igazán kényelmes volt, hogy nem kellett naponta-kétnaponta töltőre tennem. A női modell 7 napos átlagos üzemidővel rendelkezik (erős használat mellett mondjuk 4 nap), de akkor sincs nagy tragédia, ha gyorsan szeretnénk bele életet lehelni. Az előző generációhoz képest 30%-kal megnövelt töltési sebességnek köszönhetően ugyanis már 10 percnyi töltéssel egy egész napi készenlétet is el lehet érni.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosóra

Az óra a beállításoktól függően szépen fogadja a telefonra érkező értesítéseket, a Messenger és SMS üzeneteket el is tudjuk olvasni rajta és számos gyorsválasz lehetőség is adott, az e-mail kliensek között viszont sajnos még mindig nem találunk olyat, amit meg is tudunk nyitni az eszközön, a feladó és a címzett viszont ez esetben is megjelenik a kijelzőn. A HarmonyOS operációs rendszer mellett az üzeneteken felül az óra támogatja a Bluetooth hívásokat is (telefon kihangosítóként szolgál), amivel vezetés vagy kerékpározás közben, - vagy amikor a telefonunk épp a táskánk mélyén van - is tudunk hívásokat fogadni, vagy éppen elutasítani.

Ez egyébként tényleg üdvözlendő funkció, a legtöbb női kézre szabott okosórával ugyanis az a baj, hogy vagy olyan pici a számlap, hogy már nem fér bele mikrofon, amibe pedig igen, az már inkább férfi méret, ordítóan nagy kijelzővel egy vékonyka csuklón. A WATCH GT 3 Pro esetében azonban tényleg jó érzékkel egyensúlyoztak a tervezők az optimális méret és az extra funkciók között.

Tökéletes viselet minden alkalomra

Ami a kihasználhatóságot illeti, női szemmel a WATCH GT 3 Pro egy igazi főnyeremény. Ez az óra egy igazán szép és elegáns darab (ez tényleg vitán felül áll), ráadásul tökéletesen mindegy, hogy éppen megbeszélésre igyekszik az ember, egy meetingen ül, vagy éppen futni készül, a széleskörű személyre szabhatóságának és szerteágazó funkcióinak köszönhetően minden alkalomra tökéletes választás és hasznos társ a mindennapokban.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosóra

A WATCH GT 3 Pro a Huawei hivatalos webáruházában vásárolható meg.

*Csak EMUI 10.1-et (vagy újabbat) futtató HUAWEI-telefonokon vagy iOS-telefonokon érhető el. Az iOS-eszközök támogatásához OTA frissítés szükséges.

Oldalak