Lifestyle

Ez a 3 étel teljesen tönkrevágja a hormonháztartásodat: fogyaszd őket mértékkel!

Egyes élelmiszerek roppant egészségesnek tűnhetnek mégis jelentősen felboríthatják hormonháztartásunkat, így érdemes velük óvatosan bánni. Cikkünkből kiderül, melyek ezek!

Te melyiket fogyasztod a legszívesebben?

Testünk összesen több mint 70 hormont termel, melyek szoros kölcsönhatásban vannak egymással, így képesek befolyásolni testünk komplex működését. Ha ezt valami felborítja, például egy étel vagy ital túlzott fogyasztása, akkor változások alakulhatnak ki szervezetünkben, de súlyosabb esetekben akár még különböző betegségeket is vonhat maga után. A nőknek különösen fontos ezekre odafigyelni a menstruációs ciklus miatt, hiszen akár ezekre is befolyással lehetnek az ételek, melyeket fogyasztanak. Galériánkban megmutatjuk, mely ételekkel érdemes vigyázni!

A szója rengeteg diétás és vegán étel alapanyaga, ám nagyon kell vele vigyázni, hiszen roppant magas a fitoösztrogén-tartalma, aminek nagyobb mennyiségű fogyasztása a hormonháztartásban zavarokhoz vezethet.
Kattints a további képekért!

Az Egyesült Államok hadserege állt elő ezzel a különleges gyakorlattal, amivel állítólag különféle zajok és kávé fogyasztás mellett is 2 perc alatt el lehet aludni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.