Tilos kidobnod ezeknek a gyümölcsöknek a héját: nemcsak a gyulladásokat csökkentik, de még a rák ellen is védenek

Rengeteg olyan gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk nap mint nap, amit előszeretettel hámozunk meg, nem is gondolván arra, milyen egészségügyi előnyei származnak abból, ha a héjat is elfogyasztjuk.
Hihetetlenül sok antioxidánst tartalmaznak
A Current Research in Food Science című tudományos folyóiratban napvilágot látott egy tanulmány, mely szerint seregnyi olyan népszerű gyümölcs létezik, melynek héja nem csupán bátran ehető, de még gyulladáscsökkentő, illetve rákvédő hatással is bír, sőt a cukorbetegség megelőzésében is segíthet. A gyümölcshéjakban fellelhető antioxidánsok egyébként a különböző szennyeződésektől, az ultraibolya sugaraktól és más káros hatásoktól is megóvják a sejteket - hangsúlyozzák a kutatók. Lapozd fel galériánkat: a folytatásban öt olyan közkedvelt gyümölcsöt/zöldséget vonultatunk fel, aminek soha nem szabad kidobnod a héját!
