Lifestyle

Tilos kidobnod ezeknek a gyümölcsöknek a héját: nemcsak a gyulladásokat csökkentik, de még a rák ellen is védenek

Rengeteg olyan gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk nap mint nap, amit előszeretettel hámozunk meg, nem is gondolván arra, milyen egészségügyi előnyei származnak abból, ha a héjat is elfogyasztjuk.

Hihetetlenül sok antioxidánst tartalmaznak

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

A Current Research in Food Science című tudományos folyóiratban napvilágot látott egy tanulmány, mely szerint seregnyi olyan népszerű gyümölcs létezik, melynek héja nem csupán bátran ehető, de még gyulladáscsökkentő, illetve rákvédő hatással is bír, sőt a cukorbetegség megelőzésében is segíthet. A gyümölcshéjakban fellelhető antioxidánsok egyébként a különböző szennyeződésektől, az ultraibolya sugaraktól és más káros hatásoktól is megóvják a sejteket - hangsúlyozzák a kutatók. Lapozd fel galériánkat: a folytatásban öt olyan közkedvelt gyümölcsöt/zöldséget vonultatunk fel, aminek soha nem szabad kidobnod a héját!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Talán abban mind egyetérthetünk, hogy minden nő vágya a szép, csillogó, selymes és egészségesen növekedő haj. Ha pedig a hajkorona épségéről és szépségéről van szó, az egyik leghatékonyabb házi...
Egészség
Léteznek olyan tudományosan vizsgált növények, amelyek támogathatják a veseműködést, továbbá gyulladáscsökkentő, vizelethajtó vagy kristályképződést gátló hatásúak lehetnek. Cikkünkben most egy ilyen...
Sztárok
Christa B. Allen most először beszélt arról, milyen volt kiszabadulni egy „karizmatikus, gazdag szektavezér” befolyása alól – és hogyan tanulja újra felépíteni az életét.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.