Formás lábak tavaszra guggolás nélkül - 6 szuperhatékony gyakorlat

Mindenki csinos és formás lábakra vágyik, különösen most, amikor lassan megcsap bennünket a tavasz szele és eszünkbe jut, milyen jó lesz majd rövid szoknyákban és sortokban járni hamarosan! Íme, 6 szuperhatékony gyakorlat, amelyekkel rövid időn belül elérhetjük a célunkat!

Labdagörgetés

Otthoni tornagyakorlatokhoz érdemes beszerezni egy pilates labdát, amellyel számtalan izomcsoportot mozgathatunk meg. Ez a sporteszköz a lábunkat is remekül formálja, ehhez nem kell mást tennünk, csak hanyatt feküdnünk, megemelnünk a csípőnket és a lábunkat feltenni a labdára úgy, hogy a sarkunk megpihenjen rajta. Ezt követően a talpunk segítségével kezdjük el magunk felé görgetni a labdát, miközben ügyelünk arra, hogy a törzsünk egyenes maradjon. Végezzük el a gyakorlatot tízszer.

Lépdelés magaslatra

Keressünk egy stabil dobozt, alacsonyabb padot, széket vagy magasabb lépcsőfokot és egyik lábunkkal lépjünk fel rá, a másik térdünket pedig emeljük fel magasra, hogy nagyjából 90 fokos szöget zárjon be a combunk a csípőnkkel. Ügyeljünk arra, hogy törzsünk folyamatosan egyenes maradjon. A lábunkat váltogatva végezzük el a gyakorlatot 3x12-szer kis szünetekkel.

Gifek: Huffingtonpost

Oldalak

Szólj hozzá Te is!