Lifestyle

Állandóan küzdesz a nappali álmossággal? Lehet, hogy a legegészségtelenebb pózban alszol éjszaka

Az ideális pihenés szempontjából nem csak az a lényeges, hogy mennyit alszunk, hanem az is, milyen pózban – ha ugyanis rosszat választunk, simán lehet, hogy még fáradtabbak leszünk reggel.

Nehezebben kelsz fel reggel és rosszul alszol?

Mindenki másképp indul neki egy napnak: vannak, akik korán reggel majd' kiugranak a bőrükből, frissen és üdén, aktívan töltik az első ébren töltött órákat, még akkor is, ha csak pár órát aludtak az éjjel. Ám sokan vannak olyanok is, akikhez jobb, ha inkább nem is szólunk, mert úgyis álmosan és mogorván válaszolnak majd, hiába töltöttek akár 8-10 órát alvással. Gondoltad volna, hogy az, hogy te melyik csoportba tartozol, attól is függhet, hogy milyen pózban alszol? Részletek a galériában!

Felmérések kimutatták, hogy a legtöbb ember általában magzatpózban alszik, azaz oldalt fekve, felhúzott lábakkal.
Kattints a további képekért!

Arra kerestük a választ, hogy vajon mi befolyásolhatja az álmok természetét. Egyik-másik tényező egészen váratlanul ért minket – főleg az utolsó! Lássuk!

Leadfotó: 123rf
Forrás: Sleep Foundation

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.