Lifestyle

Ezért szurkolunk sokszor jobban a gonosz karaktereknek - Különleges oka van

Veled is előfordult már, hogy a hősök helyett a gonosz szereplőket kedvelted meg jobban? Van rá magyarázat.

A jó mindig győz… de miért is?

Gyerekkorunkban még nem volt kérdés, hogy kinek szurkoljunk. A hercegnők voltak a jók, a boszorkányok a rosszak, így egyértelmű volt, hogy akkor lesz jó egy történet vége, ha a gonoszt elkapják és elnyeri méltó büntetését. Majd szépen lassan felnőttünk és elkezdtünk olyan dolgokon gondolkodni, mint: „Miért lett gonosz ez az adott szereplő, vajon mi történt vele kisebb korában? Biztos nem szerették gyerekként, vagy önértékelési problémákkal küzdött.” Nem minden történet fekete-fehér, erre pedig az elmúlt években a filmipar is rájött és beindult a gonosztevők előzménytörténeteinek bemutatása a nagyképernyőn. Elkezdtünk szurkolni Demónának és Lokinak, végül pedig kiderült, hogy Szörnyella sem gyártott kiskutyákból szőrmét, egyszerűen csak rossz volt a kapcsolata az anyjával. De miért szerettük meg ennyire a gonosztevőket? A szakértők szerint több oka is van annak, miért szimpatizálunk sokszor jobban ezekkel a szereplőkkel.

Kíváncsi vagy az okára? Lapozz!

Leadfotó: Profimedia Fotó: Pinterest

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.