Lifestyle

Ez az édesítőszer a cukornál is ártalmasabb, mégis mindenki fogyasztja

Egy időben csak az agy motorjaként emlegettük, mára viszont fehér méreggé vált. De miért ellenség a cukor és tényleg jobban járunk, ha helyette mesterséges helyettesítőkhöz nyúlunk?

Még mindig ellenség a cukor

Egy felnőtt ember átlagosan 22 teáskanál cukrot fogyaszt el minden nap. A tizenéveseknél ez a szám már inkább 34-35. A gond ott adódik, hogy ezek nem az ételekben természetesen előforduló cukrok, hanem a hozzáadott verziók, amik a bolti termékek 80 százalékában megtalálhatóak. Mégis az az általános nézet terjedt el, hogy a cukor ellenség és minden, amiben cukor van hizlal, így hát nem meglepő, hogy a mesterséges édesítőszerek megjelenésével szinte fellélegeztünk és azt gondoltuk: "nagyszerű, nincs bennük kalória". Csakhogy ez az alapanyag nem csupán kalóriából áll. Néhány típusa pedig nemhogy nem fogyaszt, de hozzájárul a kellemetlen súlygyarapodáshoz is. Részletek a galériában!

Kezdjük azzal, ami a legtöbb gyümölcsben is megtalálható, ez az úgynevezett gyümölcscukor, vagy más néven fruktóz. Számos diabetikus, és diétás termékben megtalálható. Ez a glükózhoz hasonló szénhidrát, ami a szervezetünkben szőlőcukorrá alakul. Lassabban növeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos kristálycukor. Lebomlását, feldolgozását egy a szervezetünkben megtalálható enzim segíti elő, ami egyesek szervezetében nem biztos, hogy megtalálható, így a felszívódási zavar bizony korai teltségérzethez, fokozott bélmozgáshoz, puffadáshoz, és különböző kellemetlen gyomorpanaszokhoz vezethet. Ha fruktóz fogyasztásánál ezeket a tüneteket észleled, akkor nem ez a megfelelő édesítőszer számodra.
Kattints a további képekért!

Hozzád is makacsul ragaszkodnak a hasi zsírpárnák és nincs az az edzés vagy diéta, ami elmozdítaná őket kedvelt helyükről? Mutatunk egy ital receptet, ami segíthet a problémán, csupán 4 szuper egészséges összetevőre lesz szükséged!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.