Az egyik legnépszerűbb édesítő talán a nyírfacukor, vagy más néven xilit, amely a cukoralkoholok csoportjába tartozik. Nem hőérzékeny, így sütéshez, főzéshez is tökéletes a többi mesterséges édesítőszerrel szemben. Lassan szívódik fel, így lassan emeli meg a vércukorszintünket. Cukorbetegeknek és diétázóknak igazi mentőövként szolgál. A legtöbb dietetikus ezt ajánlja, hiszen fokozatosan hozzá lehet szoktatni a szervezetünket.
Fotó: 123rf.com
Az egyik legnépszerűbb édesítő talán a nyírfacukor, vagy más néven xilit, amely a cukoralkoholok csoportjába tartozik. Nem hőérzékeny, így sütéshez, főzéshez is tökéletes a többi mesterséges édesítőszerrel szemben. Lassan szívódik fel, így lassan emeli meg a vércukorszintünket. Cukorbetegeknek és diétázóknak igazi mentőövként szolgál. A legtöbb dietetikus ezt ajánlja, hiszen fokozatosan hozzá lehet szoktatni a szervezetünket.