Kezdjük azzal, ami a legtöbb gyümölcsben is megtalálható, ez az úgynevezett gyümölcscukor, vagy más néven fruktóz. Számos diabetikus, és diétás termékben megtalálható. Ez a glükózhoz hasonló szénhidrát, ami a szervezetünkben szőlőcukorrá alakul. Lassabban növeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos kristálycukor. Lebomlását, feldolgozását egy a szervezetünkben megtalálható enzim segíti elő, ami egyesek szervezetében nem biztos, hogy megtalálható, így a felszívódási zavar bizony korai teltségérzethez, fokozott bélmozgáshoz, puffadáshoz, és különböző kellemetlen gyomorpanaszokhoz vezethet. Ha fruktóz fogyasztásánál ezeket a tüneteket észleled, akkor nem ez a megfelelő édesítőszer számodra.
Fotó: 123rf.com
Kezdjük azzal, ami a legtöbb gyümölcsben is megtalálható, ez az úgynevezett gyümölcscukor, vagy más néven fruktóz. Számos diabetikus, és diétás termékben megtalálható. Ez a glükózhoz hasonló szénhidrát, ami a szervezetünkben szőlőcukorrá alakul. Lassabban növeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos kristálycukor. Lebomlását, feldolgozását egy a szervezetünkben megtalálható enzim segíti elő, ami egyesek szervezetében nem biztos, hogy megtalálható, így a felszívódási zavar bizony korai teltségérzethez, fokozott bélmozgáshoz, puffadáshoz, és különböző kellemetlen gyomorpanaszokhoz vezethet. Ha fruktóz fogyasztásánál ezeket a tüneteket észleled, akkor nem ez a megfelelő édesítőszer számodra.