Lifestyle

Ennek a vitaminnak a hiánya háromszorosára növelheti a demencia kialakulásának kockázatát

A demencia sajnos egy egyre gyakoribbá váló egészségügyi probléma, mely súlyosan érinti a rövid távú emlékezetet és a hosszútávú memóriát egyaránt.

Pszichiátriai zavart okoz

Valószínűleg te is hallottál már a demenciáról, hiszen sajnos egyre több embert érint napjainkban. Leginkább idős korban alakulhat ki ez az erős pszichiátriai zavart okozó állapot, melynek hátterében leggyakrabban az Alzheimer-kór áll. A betegség növekvő gyakorisága miatt egyre nagyobb figyelmet kap az orvosok körében, sok kutatás folyik azzal kapcsolatban, hogyan is lehetne megelőzni a demencia kialakulását. A legújabb információk alapján egy bizonyos vitamin is nagyon fontos szerepet játszik a betegség megelőzésében, olyannyira, hogy a vitamin hiánya egyenesen a háromszorosára növelheti a demencia kialakulásának esélyét. Olvass tovább!

Talán sosem gondoltad volna korábban, de bizony a különféle vitaminok és ásványi anyagok is óriási szerepet játszanak mentális és fizikai egészségünk megőrzésében, már egyfajta vitamin hiánya is súlyos problémákat okozhat. Egy friss kutatás eredményei kimutatták, hogy a folsav képes lehet csökkenteni a demencia kialakulásának kockázatát, a folsavhiány pedig akár háromszorosára is növelheti a betegség esélyét. A B12-vitamin és a folsav hiánya ugyanis emeli szervezetünk homocisztein nevű aminosav szintjét, amely olyan neurológiai problémákhoz vezethet, mint az Alzheimer-kór kialakulása.
Kattints a további képekért!

A demencia világszerte sújtja az idősebbeket, az egyik leggyakoribb betegség. Úgy néz ki, megtalálták a megelőzésének egyik módját!

Leadfotó: Pexels, forrás: sping.org.uk

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jákom Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Sztárok
A hercegi pár egyáltalán nem bízza a véletlenre a gyereknevelést, így érthető módon Katalin és Vilmos hercegeinek és hercegnőjének felvigyázását a legjobb szakember látja el, de még neki is be kell...
Fashion&Beauty
57 éves is elmúlt, mégis legalább 10-15 esztendős letagadhatna a korából Salma Hayek. A gyöny9rű színésznő hosszú idő óta tudatosan ápolja a bőrét, és azt sem titkolja, hogy szokatlan trükknek...