Lifestyle

Ennek a vitaminnak a hiánya háromszorosára növelheti a demencia kialakulásának kockázatát

A demencia sajnos egy egyre gyakoribbá váló egészségügyi probléma, mely súlyosan érinti a rövid távú emlékezetet és a hosszútávú memóriát egyaránt.

Pszichiátriai zavart okoz

Valószínűleg te is hallottál már a demenciáról, hiszen sajnos egyre több embert érint napjainkban. Leginkább idős korban alakulhat ki ez az erős pszichiátriai zavart okozó állapot, melynek hátterében leggyakrabban az Alzheimer-kór áll. A betegség növekvő gyakorisága miatt egyre nagyobb figyelmet kap az orvosok körében, sok kutatás folyik azzal kapcsolatban, hogyan is lehetne megelőzni a demencia kialakulását. A legújabb információk alapján egy bizonyos vitamin is nagyon fontos szerepet játszik a betegség megelőzésében, olyannyira, hogy a vitamin hiánya egyenesen a háromszorosára növelheti a demencia kialakulásának esélyét. Olvass tovább!

Talán sosem gondoltad volna korábban, de bizony a különféle vitaminok és ásványi anyagok is óriási szerepet játszanak mentális és fizikai egészségünk megőrzésében, már egyfajta vitamin hiánya is súlyos problémákat okozhat. Egy friss kutatás eredményei kimutatták, hogy a folsav képes lehet csökkenteni a demencia kialakulásának kockázatát, a folsavhiány pedig akár háromszorosára is növelheti a betegség esélyét. A B12-vitamin és a folsav hiánya ugyanis emeli szervezetünk homocisztein nevű aminosav szintjét, amely olyan neurológiai problémákhoz vezethet, mint az Alzheimer-kór kialakulása.
Kattints a további képekért!

A demencia világszerte sújtja az idősebbeket, az egyik leggyakoribb betegség. Úgy néz ki, megtalálták a megelőzésének egyik módját!

Leadfotó: Pexels, forrás: sping.org.uk

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.