Az étrendet egyébként más összefüggésben is kapcsolatba hozták már az Alzheimer-kór kialakulásával. Egy korábbi tanulmány eredményei kimutatták, hogy azoknak az embereknek az esetében, akik sok diófélét, halat, baromfit, illetve gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, kisebb esély van a demencia kialakulására. Ezzel ellentétben sokkal nagyobb kockázattal néznek szembe azok, akik vörös húsokban és magas zsírtartalmú tejtermékekben gazdag étrendet folytatnak.
Fotó: Pinterest
Az étrendet egyébként más összefüggésben is kapcsolatba hozták már az Alzheimer-kór kialakulásával. Egy korábbi tanulmány eredményei kimutatták, hogy azoknak az embereknek az esetében, akik sok diófélét, halat, baromfit, illetve gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, kisebb esély van a demencia kialakulására. Ezzel ellentétben sokkal nagyobb kockázattal néznek szembe azok, akik vörös húsokban és magas zsírtartalmú tejtermékekben gazdag étrendet folytatnak.