Lifestyle

Lehangolt vagy? Íme, a bombabiztos fegyver a szezonális depresszió ellen: óriási élvezet lesz leszámolni a tünetekkel, ha így csinálod

A szezonális depresszió egy sokakat érintő, évről évre visszatérő állapot, amely általában késő ősszel, illetve a tél beköszöntével szokott először jelentkezni. A legtöbben bárminemű segítség nélkül igyekeznek átvészelni ezt a helyzetet, pedig van egy kevésbé ismert módszer, ami tartós megoldást nyújthat.

A téli depressziót komolyan kell venni

A szezonális depresszió tünetei általában október végén, november elején jelennek meg, és tavasszal enyhülnek, de mivel a környezeti tényezők változásaira a szervezet különböző mértékben reagál, így a tünetek skálája a szinte mérhetetlentől egészen a betegség szintjéig terjedhet. Kevesen tudják, de a nőknél és fiataloknál gyakrabban alakul ki, és egyénenként változó, hogy a panaszok mennyire enyhe vagy súlyos formában jelentkeznek. Tekintve, hogy a depresszió nagy mértékben megkeseríti a mindennapokat, tanácsos tudatosan felvenni a harcot ellene: galériánkban most azt is eláruljuk, hogyan!

Számos kutatás bizonyította már be, hogy a szezonális depresszió elleni megoldást a ruhásszekrényünkben érdemes keresni –kevesen tudják, de az úgynevezett hangulatjavító öltözködés egy létező hatásmechanizmus, amely képes orvosolni a problémát.
Kattints a további képekért!

Egy friss kutatás összefüggést talált a depresszió kialakulása és egy híresen finom nassolnivaló között.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A mesterséges intelligenciának elég hallgatóznia egy kicsit, és már meg is szerezte például a Facebook jelszavadat.
Lifestyle
Rúzsa Magdi hármas ikrei váratlan látogatóval találkozhattak.
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.