Lifestyle

Ezt az egy élelmiszert nem szabad reggel fogyasztani - teljesen felborítja a tested működését

Sokak számára a rohanó reggelek illetve reggelik egyik megmentője egy bizonyos gyümölcs, aminek bár vitathatatlanul van helye az étrendünkben, de semmiképpen se ilyenkor.

Jó választás, csak nem mindegy mikor

A gyümölcs sokak számára jó reggeli alternatívának tűnhet azokon a napokon, amikor éppen nincs idő arra, hogy valami normális reggelit készítsünk magunknak – csak felkapjuk és útközben elmajszoljuk. A legtöbb fajtának kétségkívül számos jótékony hatása van a szervezetre, viszont nagyon nem mindegy, hogy mikor és mivel kombinálva fogyasztjuk őket. Lapozd fel a galériát, máris eláruljuk, pontosan melyik gyümölcsről van szó és a mi az érvünk a reggeli fogyasztás ellen.

Az önmagában reggeli gyanánt elfogyasztott banán egyértelműen több kárt hoz, mint hasznot – többek között azért, mert ennek a gyümölcsnek 25% a cukortartalma, ami komoly vércukorszint ingadozást okozhat a nap folyamán, hosszú távon pedig inzulinrezisztenciához, illetve cukorbetegséghez vezethet. Emellett a banán olyan anyagokat szabadít fel a szervezetben, amelyek megtörik annak sav-bázis egyensúlyát. Az elsavasodás hosszú távon komoly emésztési problémákhoz vezethet, hiszen a savasító hatású élelmiszerek rendszeres fogyasztása károsíthatja a bélflóra egészségét.
Kattints a további képekért!

Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy emelkedik meg a fűtésszámlánk összege, pedig néhány egyszerű tipp megfogadásával meglepő mértékben csökkenthetjük a fogyasztásunkat és a számla végösszegét is.

Leadfotó: 123rf.com
Times of India

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...