10 perces villámedzés rohanós napokra: a test minden részét formálja

Nagyon hatékony!

10 perces villámedzés

Fáradtan, dühösen, stresszesen mész haza, eleged van a mai napból. Aztán eszedbe jut, hogy sportolnod is kellene, és még idegesebb leszel. Se kedved, se időd, se erőd hozzá. Mit szólnál ahhoz, ha ilyenkor az alábbi, 10 perces villámedzést vetnéd be? Az utolsó porcikádat is meg fogja mozgatni, ráadásul nincs az a zsúfolt nap, amelybe ne férne bele. 10 gyakorlatból áll, mindegyiket egy percig végezd, de a legjobb tudásod szerint. Előtte ne felejtkezz el a bemelegítésről, utána pedig a levezetésről.

1. Úszás

Feküdj hasra, nyújtsd ki a karjaidat, a lábaidat. Ha ez megvan, emeld meg a fejed, illetve a bal karod és a jobb lábad. Ezután kezdődhet a tempózás: kezdd el váltogatni a végtagjaidat, mintha úsznál. Fokozatosan növeld a sebességet.

2. Emelés

Feküdj hasra, a homlokodat támaszd meg a kezedeiden. A lábaidat hátul hajlítsd be, legyen köztük egy vállszélességnyi hely, a sarkaid befele, a lábujjaid kifele nézzenek. Ha ez megvan, emeld el a talajtól a lábaidat, majd engedd vissza.

3. Tárogatás

Feküdj hasra, a homlokod támaszd meg a kezedeiden, a lábaidat nyújtsd ki. Ha ez megvan, emeld fel a lábakat (úgy, hogy a térdeid már ne legyenek a földön), tárd szét őket, majd újra zárd össze.

4. Spicc és pipa

Feküdj hasra, majd told föl magad könyöktámaszba. A lábaidat hátul nyújtsd ki, legyen köztük egy szűk vállszélességnyi hely. Az egyik lábadat hajlítsd be kb. 90 fokba, majd kezdj játszani a talpaddal: spiccelj és pipálj 3-szor. Jöhet a másik oldal.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: prevention.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!