Lifestyle

Amikor külföldre szeretnénk csomagot küldeni

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor nem bíztunk a futárcégek csomagküldési szolgáltatásaiban. Most már jó pár éve jelen vannak a legnagyobb nemzetközi szállító cégek is Magyarországon, mindenki kiismerhette őket és az ajánlataikat, így biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő kezek között lesznek küldeményeink.

Ahol válogathatunk az egyes ajánlatok között

Nincs szükség arra, hogy órákat eltöltsünk az egyes csomagküldő cégek oldalait böngészve, ahol lehet, hogy nem is találunk meg azonnal minden releváns információt. Ehelyett a leggyorsabb megoldás, ha rákeresünk a Csomagnet.hu gyűjtőportál külföldi csomagküldés aloldalára, ahol ha kiválasztjuk a legördülő listából az adott célországot, és beírunk néhány adatot, már meg is kapjuk azoknak a cégeknek az ajánlatait, akik oda szállítanak.

A Csomagnet.hu összesíti az összes fellelhető ajánlatot, így megtalálhatunk minden fontos szereplőt, akik ezen a területen tevékenykednek. Bizonyos országoknak külön oldaluk is van a Csomagnet.hu-nál, így érdemes akár a felső menüsorból közvetlenül azonnal arra az országra szűrni.

A felületen elegendő beírni mindössze a küldeni kívánt csomagra vonatkozó alapadatokat, azaz a szélességet, hosszúságot, magasságot és a súlyt, valamint kiválasztani, hogy dobozra vagy borítékra vonatkoznak-e a méretek. Ezután már csak a “Mutasd az ajánlatokat” menüpontra kell kattintani, és meg is kapjuk a válaszokat a kérdésünkre.

Függ a célországtól

A Csomagnet.hu oldalán számtalan futárcéggel találkozhatunk, azonban azt, hogy melyikkel tudjuk felvenni a kapcsolatot, meghatározza az is, hogy európai vagy más kontinensen található-e, valamint Európán belül is, hogy szárazföldi vagy tengerentúli országról van-e szó. Amennyiben ez utóbbi, akkor a TNT Express Economy és Express szolgáltatásai azok, amelyek között lehet választani. Mindezt az alapján, hogy hány napunk áll rendelkezésre. Ha azt szeretnénk, hogy már másnapra a címzettnél legyen a csomag, akkor a “sima” Express ajánlatot kell választani.

Ha nincs szükség légi fuvarozásra, akkor elérhetők a DPD Classic Export és a GLS EuroStandard szolgáltatásai, akik közel hasonló árakon vállalják a szállítást, a GLS picit gyorsabb határidővel. Amennyiben messzebbi ország a kiválasztott, úgy elérhető a UPS és a FedEx is. Európától nagyon messzire lévő kontinensekre, mint amilyen Amerika vagy Ausztrália, kizárólag a FedEx szállít.

Két különböző ajánlattal áll a FedEx az érdeklődők rendelkezésére. Az egyik az Economy Export, a másik pedig a Priority Export. Mindkettő háztól házig szállít és minimális különbség van a szállítási határidők tekintetében. Az előbbi 3-8 munkanap, míg az utóbbi 1-5 munkanap alatt vállalja a csomag kézbesítését.

Nyomtatás is kell néha

Bizonyos szolgáltatók a csomag átvételekor egy irányító címke meglétét is elvárják. A kapott ajánlatoknál szűrhetünk rá, hogy melyek ezek a cégek. Ilyenek a TNT és a UPS. A megrendelést követően küldik el e-mailen azt a dokumentumot, amit ki kell nyomtatni és át kell adni a futárnak.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.
Sztárok
Tóth Gabi nem tagadta, hogy nagyon nehéz volt Krausz Gábort a helyes irányba terelnie. Előkerült az exe múltja is a beszélgetés során.