Jó, ha tudod: az egekbe szökik az ára ezeknek a szolgáltatásoknak és élelmiszereknek

Úgy tűnik, hosszabb ideig és jelentős mértékben növekedhetnek a különböző termékek és szolgáltatások árai Magyarországon.

Többet kell fizetnünk a kenyérért

Tegnap még arról számoltunk be, hogy az idei karácsonyi szezonban valószínűleg szélesebbre kell majd nyitnunk a pénztárcánkat, mint az elmúlt pár év során (a termékkínálat ugyanis jelentékeny mértékben szűkült, az árak viszont jól érezhetően emelkedtek), jelen pillanatban pedig úgy fest a helyzet, hogy az általános áremelkedés, melyet egy ideje tapasztalhatnak a vásárlók, jó ideig kitart még Magyarországon. Erre világít rá a 24.hu cikke, melyben sorra veszik, milyen szektorokban, milyen szolgáltatások és termékek esetében kell komolyabb árdrágulásra számítanunk a jövőben is.

A 24.hu a Portfolióra hivatkozik, ahol arról írnak, hogy "a fehér kenyér kilója januárban átlagosan 374 forint volt, szeptemberben viszont már 399 forintba került a boltokban, és vélhetően már túl vagyunk ezen is, hiszen a legutóbbi lisztáremelés hatása októberben jelenhetett meg a pékek áraiban is". Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az Indexnek elmondta: az árdrágulás valószínűleg nem fog megrekedni ezen a szinten, tekintve hogy az előrejelzésekből az olvasható ki, hogy további búzaáremelés várható.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2