Brutális árdrágulás vár a magyarokra az idei karácsonyi szezonban

Akciókra nem nagyon számíthatunk, viszont a kínálat idén karcsúbb lesz, mint máskor, ráadásul az árak is az egekbe szöknek.

Ennek is a Covid az oka

A Népszava cikke szerint idén nem várhatnak pénztárcabarát karácsonyi szezont a magyar vásárlók. A lapban arról írnak, hogy rengeteg közkedvelt termékkategóriában várható szűkebb kínálat és jelentősebb áremelkedés idén novemberben, illetve decemberben, ugyanakkor a vásárlási kedvet mindez nem töri meg. Sőt, a Népszava értesüléseiből az olvasható ki, hogy a magyarok vásárlási láza még a 2020-as szezonon is túltesz.

A jelenség nem országspecifikus, hanem voltaképpen globálisan megfigyelhető, hiszen a koronavírus-járvány az egész világgazdaságot negatívan befolyásolta. Nemcsak a gyártási kapacitások szűkültek be, de sok helyen adódtak szállítmányozási, logisztikai fennakadások is. Ezért aztán most számos árucikk sokkal lassabban és kisebb számban jut el Európába, mint a Covid-19 előtti időszakban. Ez a tendencia pedig a karácsonyi vásárlási szezont is jelentősen átalakítja.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak