Lifestyle

7 apró szokás, amely megmentheti mentális egészséged

Általános jólétünk érdekében nem elég testi egészségünkre odafigyelni, legalább ennyire fontos az is, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal és elegendő figyelmet fordítsunk mentális egészségünkre.

Apró szokások a mentális egészségért

A mentális egészség elengedhetetlen egy egészséges életmód fenntartásához, a stresszes hétköznapokban viszont gyakran nehéz lehet időt szakítani önmagunkra. Ha a te napirended is nagyon sűrű, van egy jó hírünk számodra: akad néhány apró szokás, melyeket egészen könnyedén mindennapi rutinod részévé tehetsz, mégis nagyban hozzájárulhatnak mentális egészséged megőrzéséhez. Nicola Elliott, a mentális egészség szakértője osztotta meg tanácsait, melyek a legelfoglaltabbak számára is hasznosak lehetnek, hiszen nem igényelnek különösebb időt és energiát. Olvass tovább, hogy megtudhasd, mely aprócska szokásokat kellene beépítened hétköznapijaidba, hogy tudatosabban ápolhasd mentális egészségedet!

1. Sétálj egyet odakint reggelente! Legtöbbünknek sokkal több időt kellene a szabadban töltenie, mint amennyit általában szoktunk. Nagyjából 2 óra lenne az a minimum időtartam, amit egy nap odakint kéne tartózkodnunk, hogy cirkadián ritmusunk egészségesen és megfelelően működjön. A reggelek az egész nap hangulatát megalapozzák, ezért nagyon fontos, hogy legalább fél órát a szabadban töltsünk reggel 10 óra előtt. Ha van bármilyen tevékenység, melyet minden reggel elvégzel és akár a szabadban is megtehetnéd, akkor mindenképpen érdemes az utóbbi opciót választanod. Legyen szó akár olyan apró dolgokról, mint a reggeli kávézás, ha kimész és a friss levegőn, a napsütésben töltöd el azt a néhány percet, máris rengeteget tettél mentális egészségedért. Ha pedig egy kutyus is tagja a családnak, sétáljatok egyet a korai órákban négylábú kedvenceddel, mindkettőtök számára jótékony lesz a közös időtöltés!
Kattints a további képekért!

Úgy érzed, hogy elrohan melletted az élet? Szakértők elárulják, miért történik ez - és hogyan lassítsuk le az időt.

Leadfotó: Pexels, forrás: vogue.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.