Lifestyle

6 jel, hogy a memóriaromlásod már orvosi eset

Egy bizonyos fokú feledékenység normális az életkor előrehaladtával, de ha már az alábbi jeleket tapasztalod, érdemes lehet orvoshoz fordulni.

Édesanyák, figyelem!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2990 Ft-os áron ide kattintva vásárolhatók!

A konferencián jelenlévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány, valamint további értékes ajándékokkal készülünk.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Mikortól nem normális a memóriaromlás?

Az öregedéssel együtt jár a feledékenység– például, hogy nem emlékszel a város legújabb étteremének nevére, vagy elfelejted kivenni a lejárt mosást - és bár frusztráló lehet, nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni. "Bizonyos fokú memóriavesztés normálisnak tekinthető, különösen az életkor előrehaladtával" - mondta Carmen Carrión neuropszichológus és a Yale School of Medicine neurológiai adjunktusa a HuffPostnak. „Az idős kor előrehaladtával az emberek enyhe feledékenységet tapasztalhatnak, például rosszul helyezik el a kulcsokat, vagy nehezen tudják felidézni a neveket. Ezek az életkorral összefüggő memóriaváltozások általában nem adnak okot aggodalomra” – tette hozzá.

Más szóval, nem kell pánikba esni, ha észrevesszük, hogy a memóriánk nem olyan éles, mint korábban – ez csak az öregedés velejárója. És ez nem kizárólag azokra az emberekre vonatkozik, akiket a társadalom „öregnek” tart. „Íme egy nagyon lehangoló tény: a 30-as éveinkben kezdjük elveszíteni az idegsejteket” – mondta Dr. Michael Rosenbloom , a washingtoni UW Medicine Memory and Brain Wellness Center neurológusa. „Idővel egyre kevésbé leszünk hatékonyak a tanulásban és az emlékezésben. Amikor fiatalok vagyunk több információt kell magunkba szívnunk és ezek mind kellenek a mindennapos működéshez, ahogy viszont idősödünk, egyre kevésbé lesz kritikus, ha nem marad meg minden” – mondta Rosenbloom.

A memóriavesztés bizonyos formái azonban abnormálisak és nagyobb problémákra utalhatnak. Az alábbiakban a neurológusok elmondták a kóros memóriavesztés jeleit, és azt, hogy mit tegyünk, ha aggódnánk. Részletek a galériában!

1. Képtelenség új dolgokat tanulni Az idő múlásával az olyan dolgok, mint a mobiltelefonok, számítógépek és még az autók használata is további oktatást igényel. Gondoljunk csak bele: a 30 évvel ezelőttihez képest a mai autók már rendelkeznek háttérkamerával, GPS-el és néhányuk teljesen elektromos. Normális, hogy időre van szükségünk ahhoz, hogy megszokjuk az új telefont vagy laptopot, de ha ez teljesen lehetetlen feladatnak bizonyul, érdemes megfontolni, hogy felkeressük orvosunkat.
Kattints a további képekért!

Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Fashion&Beauty
Üdítő, szexi és merész: Ez a 2024-es nyár legmenőbb hajtrendje!
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.