Tarolni fog a hortobágyi palacsintád: így lesz a legsűrűbb a szaftja

A hortobágyi palacsinta magyarok millióinak favoritja, azonban sokan vonakodnak otthon elkészíteni ezt a klasszikust, mert attól félnek, hogy elrontják, esetleg a végeredmény nem lesz kellően szaftos – pedig utóbbihoz létezik egy pofonegyszerű, mégis zseniális trükk!

Édesanyák, figyelem!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2990 Ft-os áron ide kattintva vásárolhatók!

A konferencián jelenlévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány, valamint további értékes ajándékokkal készülünk.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Olyan finom lesz, hogy el sem hiszed

Az egyik legnépszerűbb hungarikum a hortobágyi húsos palacsinta, ami egy gazdag ízvilágú főétel, s bár számos vendéglátóban előételként kínálják, valójában önmagában is elég laktató, így sok háztartásban kerül vasárnaponként az ebédlőasztalra a menü főszereplőjeként. Persze, ahány ház, annyi szokás, így ennek a közkedvelt éteknek is megannyi verziója ismert – gondoljunk csak arra, hogy készülhet sertés-, borjú-, pulyka- vagy épp csirkehúsból, de akár vegán módon is –, abban azonban mindenki egyetért, hogy a végeredmény akkor a legtökéletesebb, ha a szaftja sűrű és jó tejfölös, s szinte eteti magát. Nem kell megijedni attól, hogy nem fog sikerülni, ugyanis pusztán egyetlen apró lépésen múlik, mennyire lesz fenséges a tálalásra váró fogás; galériánkban eláruljuk, mire érdemes figyelned!

A hortobágyi palacsinta többféle húsból is készülhet, ráadásul változatos módokon lehet felhasználni – kockázva, darálva vagy akár egészben is megállja a helyét.
Kattints a további képekért!

A rakott krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami sok háztartásban számít kedvencnek, ráadásul szinte elrontani sem lehet. Ha azonban hajlandók vagyunk kicsit félre tenni a már megszokott receptet, és kipróbálunk valami egészen újat, olyan szaftos fogást készíthetünk, amilyet korábban sosem sikerült.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...
Lifestyle