Lifestyle

Ha ezt az 5 ételt eszed lefekvés előtt, garantáltan jobban fogsz aludni!

Nem tudjuk mindig kontrollálni, hogy mikor tör ránk az éhség. Előfordul, hogy pont lefekvés előtt vonz minket a legjobban a hűtőszekrény fénye. Ilyenkor célszerű olyan ételeket választanunk, amelyek kielégítik étvágyunkat és elősegítik a jobb alvást is. Nyugi, azért egy pohár meleg tejnél több is van, ami segíthet álomországba jutni– de igen, ez a gyerekkori klasszikus még mindig ott szerepel a listán.

Számos oka lehet annak, hogy lefekvés előtt éhesnek érzed magad. Lehet, hogy a vacsora nem volt kielégítő, vagy talán csak az étel nyújt számodra vigaszt egy stresszesebb időszakban. De ha a tested azt mondja, hogy enni akar, akkor hallgass rá! Sőt, a kutatások azt mutatják, hogy a tápanyagban gazdag ételek éjszakai fogyasztása jótékony hatással lehet a szív egészségére, sőt az izmok edzés utáni regenerálódására is. Tehát, mindenképpen olyan ételeket válassz, amelyek elősegítik a pihentető alvást. A galériában mutatjuk az 5 legjobb élelmiszert, amit érdemes fogyasztanod lefekvés előtt!

Cseresznye A cseresznye, különösen a fanyar Montmorency fajta, természetes melatoninforrás. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyümölcs segíthet hosszabb ideig aludni, és javítja az alvás minőségét.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: headspace.com

A szakértő szerint az étrendünk nagyban befolyásolja, hogy milyen sikerrel tudunk leszokni a dohányzásról, ha ugyanis beiktatunk néhány fontos változtatást, könnyebben megy majd a dolog.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.