Lifestyle

2 szuperfood demencia ellen: Csökkentik a korai halálozás kockázatát és a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos

Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.

Fogyaszd őket naponta!

A leveles zöldségek, mint például a spenót, a kelkáposzta és a saláta, tele vannak olyan fontos tápanyagokkal, mint például a K-vitamin, a lutein és a folsav. Ezek a zöldségek nitrátot is tartalmaznak, amelyeket a szervezetünk nitritekké alakít - ez egy olyan vegyület, amely tágítja az ereket, növelve a véráramlást a szívben, az agyban és az izmokban. A chicagói Rush Egyetem táplálkozási szakértői kimutatták, hogy naponta egy adag ilyen leveles zöldség fogyasztása lassíthatja az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást, valamint csökkentheti a vastagbélrák kockázatának kialakulását.

De vajon melyik a másik szuperélelmiszer? Kattints a galériára és kiderül:

A leveles zöldségek mellett, a másik előnyös étel rendszeres fogyasztása csökkenti a légzőszervi betegségek és a rák kockázatát.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Mirror

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.