Fashion&Beauty

Töltsd fel színekkel a lemerült csakráid! - Így öltözködj az egészségedért

Kimerült vagy, fáradékony vagy levert? Semmivel nem tudod magad feltölteni? Próbálkoztál már színekkel? Lehet, hogy a csakráid merültek le. Következő cikkünkből megtudhatod, milyen színekkel turbózhatod fel a magad. Ilyen egyszerűen még biztosan nem töltődtél fel!

Amikor tartósan negatív gondolataink vannak, érdemes odafigyelni a testünk, gondolataink jelzéseire és orvosolni azt. A háttérben meghúzódó egyik probléma a csakrák, más szóval az energiaközpontok lemerülése is lehet. 7 fő csakrát különböztetünk meg és mindegyiket más –más színnel tudjuk stimulálni a jobb közérzet érdekében.

Ahogy a legtöbb dolognak, úgy a színeknek is saját rezgése van. Ezeket a színeket viselve, a bőrrel érintkezve a testünk részévé válnak. Azért megnyugtatok mindenkit, hogy nem szükséges minden színt egyszerre felvenni, mivel elég érdekes látványt nyújtanánk, sokszor az is segít, ha csak erősen a színre gondolunk és arra a testtájunkra, ahol a szín aktivizálódni tud.

A gyökér csakra vagy az alapcsakra színe a vörös

A gerincoszlop alján helyezkedik el, színe a vörös. A vörös, mint a legmelegebb szín, a vérre gyakorolja a legnagyobb hatást. Előszeretettel használják ezt a színt éttermekben is, mivel élénkíti a jó hangulatot és növeli az étvágyat. A hideg területeket felmelegíti, fokozza a teljesítőképességet, javítja a figyelmet, segít a tanulásban, stimuláló hatású. Tökéletes vérkeringési zavarok, ekcéma, nem gyulladásos bőrbetegségek ellen. Ha valakinek fáj a gerince, az két dolgot jelenthet. Vagy kevésnek tartja a fizetését vagy hiányzik az otthon biztonságérzete. Ha a fizetést nem is tudjuk hirtelen megnövelni, de tekerjünk egy piros plédet a derekunk körét és enyhíteni fogja a fájdalmat.

A szakrális csakra színe a narancssárga

Az alhasban helyezkedik el, színe a narancssárga. A Hold csakrája, a szenvedélyt, a fizikai élvezetet és az érzékeket ábrázolja, éppen ezért szex csakrának is nevezik. A fajfenntartást és a szaporodást segítő csakra, amihez a tudás is kapcsolódik (jobb esetben). A pezsgés miatt, amit biztosít, általános frissítőként működik, amely elűzi a depressziót és erősíti az immunrendszert.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Nem, most nem a fahéjról és nem is a szódabikarbónáról van szó, létezik ugyanis egy sokkal hatásosabb csodaszer, amit a kávédba csempészhetsz, ha azt szeretnéd, hogy beinduljon szervezeted zsírégető...
Sztárok
Kevesen tudják, mi zajlott valójában a színfalak mögött Diana és Károly esküvője előtt: az akkor még csupán hercegi rangot viselő király két szóval zúzta össze a szívek királynőjének jövőjét és...
Fashion&Beauty
Magyar idő szerint ma hajnalban megrendezték a 30. SAG-gálát, a Los Angeles-i Shrine Auditorium és Expo Hallban. A Screen Actors Guild-díjakkal 2023 legjobb filmes és televíziós műsorait tüntették ki...