Ezek az élelmiszerek könnyedén bőrszárazságot okozhatnak - kerüld őket, ha gyönyörű, hidratált bőrre vágysz!
Olykor mindannyian küzdünk a bőrszárazsággal, különösen a hűvösebb hónapok során. Bár kevesen tudják, bizony néhány élelmiszer elkerülésével is hozzájárulhatunk, hogy bőrünk hidratált maradhasson.
Nem mindegy, mit fogyasztasz!
A hideg időjárás beköszöntével gyakran tapasztaljuk, hogy bőrünk szárazzá, viszketővé és hámlóvá válik. A téli és kora tavaszi hónapok hűvös, száraz levegője kiszívja a nedvességet bőrünkből, különösen akkor, ha már genetikai okokból vagy bizonyos egészségügyi állapotok miatt hajlamosak vagyunk a száraz bőrre. Annak érdekében, hogy megőrizzük bőrünk hidratáltságát, legtöbben rengetegféle hidratáló bőrápolási terméket használunk, ezek viszont néha nem elegendőek, a hidratáltság ugyanis bizony táplálkozásunkra is visszavezethető. Ha kíváncsi vagy, mely élelmiszerek súlyosbíthatják még inkább a bőrszárazságot, olvass tovább!
Ha aknéval küzdesz, valószínűleg már ezerféle csodakészítményt kipróbáltál a makacs, piros pattanások eltüntetésére. De hallottál már valaha a cink szupererejéről?
Leadfotó: Unsplash, forrás: huffpost.com