Ezek az élelmiszerek képesek csökkenteni a magas vérnyomást, minél többet kellene belőlük fogyasztani

A magas vérnyomás súlyos problémákat tud okozni, így nem árt odafigyelni rá. Vannak élelmiszerek, amik alaposan le tudják vinni.
Egyesek meg persze az egekbe tudják emelni
A vérnyomás az erekben áramló vér nyomását jelenti, amelyet két érték, a szisztolés (felső) és a diasztolés (alsó) nyomás határoz meg. Az optimális vérnyomás 120/80 Hgmm, míg a 140/90 Hgmm feletti érték már magas vérnyomásnak számít. A hipertónia gyakran tünetmentes, ezért sokan nem is tudják, hogy érintettek. Azonban ha kezeletlenül marad, súlyos betegségekhez vezethet, például szívbetegséghez, stroke-hoz vagy akár vesekárosodáshoz.
A magas vérnyomás gyakran „néma gyilkos”, mert sok esetben nem okoz észrevehető tüneteket. Azonban bizonyos jelek figyelmeztethetnek a problémára: erős fejfájás, légszomj, orrvérzés, szédülés, lüktető érzés a fejben vagy a nyakban. Ha ezek a tünetek gyakran jelentkeznek, az már baj, és érdemes orvoshoz fordulni velük minél hamarabb, valamint rendszeresen ellenőrizni a vérnyomásunkat.
Ha időben észleljük a problémát, étrendi és életmódbeli változtatásokkal csökkenthetjük a vérnyomást, így nem is mindig kell gyógyszerhez fordulni.
A galériánkban megmutatjuk, hogy melyek azok az ételek, amik alaposan felvihetik, illetve mik azok, amik tartósan csökkenthetik a vérnyomást.