Milyen ételeket kellene fogyasztanunk, hogy normalizálódjon a vérnyomásunk? Lássuk a listát!
Citrusfélék: Narancs, citrom és grapefruit segíthet a szabályozásában.
Zöld leveles zöldségek: Spenót és kelkáposzta magas káliumtartalmuk miatt csökkentik a vérnyomást.
Omega-3 zsírsavakban gazdag halak: A lazac és makréla ráadásul gyulladáscsökkentő hatású is.
Teljes kiőrlésű gabonák: Zab, barna rizs és teljes kiőrlésű kenyér segíthet a vérnyomás szabályozásában.
Alacsony zsírtartalmú tejtermékek: Kalciumtartalmuk miatt hozzájárulnak a csökkenéshez.
Bogyós gyümölcsök: Áfonya és málna antioxidánsokban gazdag, amelyek támogatják az érrendszert.
4/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Milyen ételeket kellene fogyasztanunk, hogy normalizálódjon a vérnyomásunk? Lássuk a listát!
Citrusfélék: Narancs, citrom és grapefruit segíthet a szabályozásában.
Zöld leveles zöldségek: Spenót és kelkáposzta magas káliumtartalmuk miatt csökkentik a vérnyomást.
Omega-3 zsírsavakban gazdag halak: A lazac és makréla ráadásul gyulladáscsökkentő hatású is.
Teljes kiőrlésű gabonák: Zab, barna rizs és teljes kiőrlésű kenyér segíthet a vérnyomás szabályozásában.
Alacsony zsírtartalmú tejtermékek: Kalciumtartalmuk miatt hozzájárulnak a csökkenéshez.
Bogyós gyümölcsök: Áfonya és málna antioxidánsokban gazdag, amelyek támogatják az érrendszert.