Ezért ne tegyél fahéjat a kávédba: a májad bánhatja, ha mégis ezt csinálod

Sokan naponta hintik meg a kávéjuk tetejét egy jó nagy adag őrölt fahéjjal az íze kedvéért, ám azzal a legtöbben nincsenek tisztában, hogy ez hosszú távon milyen következményekhez vezethet egészségüket tekintve.
Hosszú távon árthat, nem is kicsit
Egyre többen választják a természetes ízesítést a cukor vagy a szirupok helyett, már ami a reggeli kávét illeti, ezért sokan a fahéjhoz nyúlnak. Illatos, aromás és lélekmelegítő fűszerként a fahéj nemcsak ízben ad különleges karaktert a kávénak, de a köztudatban egészséges alternatívaként is él. A közösségi médiát elárasztották azok a trendek, amelyek szerint a fahéjas kávé gyorsítja az anyagcserét, stabilizálja a vércukorszintet, sőt, segítheti a fogyást is. A valóság azonban jóval árnyaltabb – és ha túlzásba visszük, a fahéj nemcsak haszontalanná válhat, hanem egyenesen veszélyes is lehet, különösen akkor, ha naponta tesszük a csészénkbe. De vajon mit tehet szervezetünkkel ez az ártalmatlannak tűnő fűszer? Galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf, Forrás: Healthline