Veszélyes hétköznapi szokások, amikkel tönkreteszed a vaginád egészségét

A vagina egészségét természetesnek tűnő dolgok is károsíthatják. Mutatjuk, mitől kell óvakodnod!

Túlságosan megmosod

A vaginádat nem úgy kell tisztán tartanod, mint mondjuk a hónaljadat vagy a lábadat. Egy nagyon érzékeny területről van szó, aminek könnyen felborulhat a pH-értéke, ha szappannal, esetleg tusfürdővel mosod minden egyes nap. Vízzel vagy kifejezetten nőknek kifejlesztett intim mosakodóval lágyan öblítsd le, még mosdókesztyűt vagy szivacsot se használj.

Edzés után nem öltözöl át

Edzés után alaposan megizzadsz, a csatakos fehérnemű pedig abszolút nem tesz jót a vaginád egészségének. Az izzadtság remek táptalaja a baktériumoknak, különösen a gomba szaporodik szívesen ebben a közegben. Inkább vigyél magaddal egy plusz bugyit, hogy át tudj öltözni az óra után.

Tangát viselsz

Egy korábbi cikkben megírtuk, hogy a fehérneműknek az a feladatuk, hogy óvják a nemi szervek környékét, ám a tanga erre egyáltalán nem alkalmas. Mivel egy vékony anyagról van szó, könnyen elcsúszhat, így szabadon hagyja az érzékeny részeket, illetve átviheti a végbélnyílás baktériumait a hüvelyi régióba, a húgyhólyagba. Talán nem kell ecsetelnünk, milyen fertőzések jelenhetnek meg így. Maradj a pamut anyagból készült hagyományos fazonoknál, és csak alkalmanként nyúlj a tangához.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: Star2.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.