Egészség

Magaddal is lehet mérgező kapcsolatod, amely az egész életedet tönkreteheti: Ezek a fő jelei annak, hogy nem vagy jóban önmagaddal

A barátainkkal és partnereinkkel mindig igyekszünk ápolni a kapcsolatainkat - de miért nem tesszük ugyanezt magunkkal? Elmagyarázzuk, miért kellene nagyobb figyelmet fordítanod rá 3 jel, hogy komolyabban kéne venned saját magad!

Nem lesz könnyű

A barátságok és a romantikus kapcsolatok fenntartása nem mindig könnyű. Munkát, időt és különösen sok motivációt igényelnek. Olyan sok erőfeszítést teszünk a kapcsolatunkba azokkal az emberekkel, akik közel állnak hozzánk és jelentenek valamit számunkra. Mi marad ki gyakran a folyamatból? Az önmagunkkal való kapcsolat! Ezt gyakran elhanyagoljuk, elfelejtjük, vagy egyáltalán nem vesszük figyelembe, pedig ez nagyban hozzájárulhat elégedettségünkhöz. Elmondjuk, miért érdemes a jövőben gyakrabban magadra koncentrálnod, mit tehet veled egy mérgező kapcsolat önmagaddal, és milyen figyelmeztető jelekre kell feltétlenül odafigyelned.

Mérgező kapcsolat

Ahogyan a barátaiddal, partnereiddel vagy más ismerőseiddel való kapcsolatod is lehet mérgező, úgy a saját magaddal való kapcsolatod is lehet az. Ha a kívülállók állandóan lekezelően beszélnek veled, manipulálnak, vagy rontják az önbecsülésed, akkor (jobb esetben) hátat fordítasz ezeknek az embereknek, és megszakítod velük a kapcsolatot. Akkor miért engeded meg magadnak és a negatív gondolataidnak, hogy ugyanezt tegyék veled?

Nem veszed komolyan a saját határaidat

Mindannyiunknak vannak határaink - és ez jó dolog. Csak mi ismerjük magunkat igazán, és tudjuk felmérni, hogy meddig tudunk és akarunk elmenni bizonyos dolgokban. Néha jó lehet túllépni a saját határainkon, hogy fejlődjünk és túlnőjünk önmagunkon, de vannak bizonyos dolgok, amelyeket nem szabad túlzásba vinni. Ha például pihenned kell, de te folyamatosan figyelmen kívül hagyod ezt a szükségletet, és tovább hajtasz, végül nem leszel jól. Összehasonlításképpen: ha egy jó barátod azt mondaná neked, hogy nem bírja tovább, és szünetre van szüksége, nem kényszerítenéd őt a folytatásra, ugye? Akkor miért nem tiszteled ugyanígy a saját határaidat?

Lapozz!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…