Nem csak időseknek! Ezekre az egészségügyi problémákra is jó a termálvíz

A termálfürdőket, gyógyfürdőket gyakran hozzák összefüggésbe az időskori problémákkal, azonban számos olyan betegség, panasz létezik, melyek a fiatalokat sem kímélik, ezek a fürdők pedig sokat segíthetnek a gyógyulási folyamatban. Most 4 olyan problémát mutatunk be, melyekre gyógyír lehet a termálvizes fürdőzés – nem csak idős korban.

Nőgyógyászati panaszok

Nőgyógyászati problémák esetében a sós víz alkalmazása ajánlott, ugyanis gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezt felfázás, petefészek-gyulladás esetén, vagy akár menstruációs görcsök enyhítésére is lehet alkalmazni. Mindezeket is a víz hőmérsékletére, kémiai összetételére, illetve a vérkeringés fokozására lehet visszavezetni.

Keringési zavarok

A különféle termálvizek összetevőinek és hőmérsékletüknek köszönhetően rendkívül jót tesznek a keringési zavarokkal küszködőknek. Erre a célra a leginkább megfelelő a szénsavas fürdő, mely izgatja a bőr felső rétegét, kitágulnak a hajszálerek, ez megkönnyíti a vérkeringést, a pezsgéstől pedig felfrissül, kisimul a bőr. Magas vérnyomás, vagy egyéb szív-és érrendszeri megbetegedések esetében azonban nem javallott a fürdőzés!

Légúti megbetegedések, nátha

A gyógyvizek nem csak a bőrön felszívódva, de belélegezve is sokat segíthetnek. Azok, akik megfázással vagy náthával küszködnek, bátran ellátogathatnak egy fürdőhelyre, a gyógyító gőz ugyanis felszakítja a lerakódott váladékot, nyugtatja a nyálkahártyát, csillapítja a köhögést és megszünteti az orrdugulást is.

Pikkelysömör

Jelenleg nem létezik olyan gyógymód, mellyel maradéktalanul el lehet bánni ezzel a betegséggel, de megfelelő kezeléssel kombinálva bizonyos fürdők hosszú távú tünetmentességet eredményezhetnek egyéntől, illetve a tünetek típusától függően. Ilyen esetben a kénes-sós vizek használata igen ajánlott, s bár öröklött betegségről van szó, megelőzésében sokat segíthetünk a sok zöldség- illetve gyümölcsfogyasztással valamint az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának mérséklésével is.

Ha biztosra szeretnél menni (x)

Tudtad, hogy a harkányi gyógyvizet már évtizedek óta használják a pikkelysömör kezelésére? A Harkányi Gyógyfürdőkórházban a pikkelysömörös betegek kezelése kutatások által bizonyított, természetközeli eljárások felhasználásával zajlik. A személyre szabott kezelést minden betegnél magasan képzett szakorvosok állítják be, a 2-3 hétig tartó gyógykúra kényelmét pedig a Gyógykórház szállodai színvonalú épületszárnya biztosítja (Harkányi Psoriasis Centrum). A gyógyvíz pozitív hatásai inspirálták a HARKÁNYI THERMAL termékek megalkotását is, melyeket akár otthon is használhatunk, megtapasztalva különleges, jótékony hatásukat.

Fotók: road2beauty.com, fivestaruc.com

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?
Lifestyle
A kutyái már lefekvéskor nyugtalanok voltak, de ő nem vett róla tudomást. Csak másnap reggel derült ki, hogy miért viselkedtek furán az ebek.
Lifestyle
Nem kell többet a kertet ellepő kártevőktől tartanod, ha ezt az olcsó, két összetevős "csodasprayt" használod a növényeiden.