Az egyik legmeglepőbb jelenség, amit tudósok megfigyeltek, hogy a szukralóz rendszeres fogyasztása hosszú távon megváltoztathatja az anyagcserét, különösen a bélflórát. Márpedig a bélmikrobióta kulcsszerepet játszik a testsúly szabályozásában, a vércukorszint egyensúlyában és a zsírraktározás folyamatában is. A mesterséges édesítők hatására felborulhat a mikrobiom egyensúlya, ami olyan anyagcsere-reakciókat indíthat el, amelyek elősegítik a zsír lerakódását – különösen a hasi régióban. Vagyis hiába kerüljük el a cukrot, a szervezet mégis „fogyás-ellenes” üzemmódba kapcsolhat.
1/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Az egyik legmeglepőbb jelenség, amit tudósok megfigyeltek, hogy a szukralóz rendszeres fogyasztása hosszú távon megváltoztathatja az anyagcserét, különösen a bélflórát. Márpedig a bélmikrobióta kulcsszerepet játszik a testsúly szabályozásában, a vércukorszint egyensúlyában és a zsírraktározás folyamatában is. A mesterséges édesítők hatására felborulhat a mikrobiom egyensúlya, ami olyan anyagcsere-reakciókat indíthat el, amelyek elősegítik a zsír lerakódását – különösen a hasi régióban. Vagyis hiába kerüljük el a cukrot, a szervezet mégis „fogyás-ellenes” üzemmódba kapcsolhat.