A rák nagy ellensége ez a zöldség, de húsvét után alig eszünk belőle

A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
Elképesztően sok jótékony hatása van, többet kellene belőle ennünk
A húsvét előtti nagyböjt során sokan visszafogják az evést, de aztán eljön a hosszú hétvége. Nos, ilyenkor aztán beleadunk mindent, és pótoljuk hirtelen, ami előtte elmaradt.
A húsvéti asztal mindig tele van finomságokkal: sonka, tojás, kalács, sütemények, tormás ételek és különféle húsok. Az ünnepi hangulat és a családi összejövetelek miatt sokan nehezen tudnak ellenállni a bőséges kínálatnak. A közös étkezések során a vendéglátók is ösztönözhetik a nagyobb fogyasztást, hiszen a „még egy szeletet” vagy „kóstold meg ezt is” mondatok gyakran elhangzanak.
Azért ne bántsuk annyira a húsvéti asztalt, mivel rengeteg magyar családnál sok zöldség is megjelenik. A retek hagyományosan a húsvéti asztal része, de az év többi részében kevesebbet fogyasztjuk.
Ez nagy hiba, mert a retek a rák nagy ellensége, és még számtalan jótékony hatása van. Miért kellene többször ennünk belőle, azt a galériánkban megmutatjuk!