Soha ne süsd ezt a zöldséget olajban: májra káros, toxikus anyagok szabadulhatnak fel

Sokan nem tudják, hogy van egy olyan népszerű és egészséges zöldség, amit egyáltalán nem javasolt olajban sütni vagy pirítani, ennek pedig nyomos oka van.

Hőre instabil vegyületek szabadulhatnak fel belőle

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

A legtöbben úgy gondolják, hogy a zöldségek egészségesek minden formában, legyenek párolva, grillezve vagy akár bő olajban sütve – hiszen tele vannak rosttal, vitaminnal és antioxidánsokkal. Az igazság azonban az, hogy nem minden zöldség "viselkedik" ugyanúgy hő hatására, és van egy olyan alapanyag, amelynek hevítése – különösen magas hőfokon, olajban – akár káros vegyületek felszabadulásához is vezethet. A legtöbb háztartásban megtalálható ez a zöldség, amely gyakran levesekbe, ragukba vagy köretekbe kerül, de ha nem megfelelő módon készítjük el, többet árthat, mint használ. Hogy pontosan melyik egészséges finomságról is van szó, azt galériánkból megtudhatod!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sokan küzdenek a makacs hasi zsír ellen, de kevesen tudják, hogy egyetlen bizonyos ételfajta kihagyásával már rövid idő alatt látványos változást érhetnek el.
Lifestyle
A rohanó hétköznapok, az állandó nassolás, a késő esti vacsorák és a sikertelen diéták után sokan keresnek olyan módszert, amely nemcsak látványos, hanem fegyelmezett és következetes is. A Harcosok...
Christmas
A zserbó évtizedek óta az ünnepi sütemények koronázatlan királynője, mégis van egy apró trükk, amellyel egészen új szintre emelhető az íze. Ha most kipróbálod, garantáltan így készíted majd ezt a...
Lifestyle
Sztárok
Darren Barnet nevét a világ 2020-ban ismerte meg a Netflix Én még sosem... című sorozatának köszönhetően, azóta pedig szó szerint epekednek érte a nők, nem véletlenül.
Lifestyle