Soha ne süsd ezt a zöldséget olajban: májra káros, toxikus anyagok szabadulhatnak fel

Sokan nem tudják, hogy van egy olyan népszerű és egészséges zöldség, amit egyáltalán nem javasolt olajban sütni vagy pirítani, ennek pedig nyomos oka van.
Hőre instabil vegyületek szabadulhatnak fel belőle
A legtöbben úgy gondolják, hogy a zöldségek egészségesek minden formában, legyenek párolva, grillezve vagy akár bő olajban sütve – hiszen tele vannak rosttal, vitaminnal és antioxidánsokkal. Az igazság azonban az, hogy nem minden zöldség "viselkedik" ugyanúgy hő hatására, és van egy olyan alapanyag, amelynek hevítése – különösen magas hőfokon, olajban – akár káros vegyületek felszabadulásához is vezethet. A legtöbb háztartásban megtalálható ez a zöldség, amely gyakran levesekbe, ragukba vagy köretekbe kerül, de ha nem megfelelő módon készítjük el, többet árthat, mint használ. Hogy pontosan melyik egészséges finomságról is van szó, azt galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf




























