Egészség

Soha ne edd meg ezt az 5 ételt nyersen: veszélyesek lehetnek, és komoly bajod is lehet, ha nem főzve fogyasztod őket!

Nem csupán a nyers hús és tojás fogyasztása lehet veszélyes egészségünkre nézve, hanem például bizonyos zöldségeket is tilos hőkezelés nélkül, teljesen nyersen megenni. Te tudod, melyek ezek?

A tiltólista

Minden felnőtt azt próbálja gyermekei fejébe vésni, hogy egyenek minél több gyümölcsöt és zöldséget, méghozzá nyersen, hiszen abban van a vitamin és minden tápanyag, amire szervezetünknek szüksége van. Igen ám, de akadnak olyan ételek, amelyeket kifejezetten nem javasolnak, hogy nyersen fogyasszunk, ilyen például a tojás a szalmonella miatt vagy éppen a különböző húsok, amiket mindenképpen érdemes csak főzve vagy sütve enni. De vajon mely élelmiszerek szerepelnek még a tiltólistán ezeken kívül – van sejtésed? Nos, galériánkból most megtudhatod!

A krumplit a táplálkozási szakemberek egyáltalán nem javasolják, hogy nyersen együk, ugyanis a burgonya főzés vagy sütés nélkül komoly gyomorpanaszokhoz és puffadáshoz is vezethet a keményítőtartalma miatt, amit szervezetünk nagyon nehezen tud csak megemészteni. Ha pedig a burgonya hosszú időt tölt nedves vagy meleg helyen, akár be is zöldülhet, ez pedig egy szolanin nevű méreganyag kifejlődéséhez is vezethet, amely ételmérgezést is okozhat.
Kattints a további képekért!

Káros a túlzott teafogyasztás vagy sem? Cikkünkből most kiderül, miért érdemes minél többet fogyasztanod ebből az ízletes italból!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.