Egészség

Folyton kijön a herpeszed? Lehet, hogy ez az egy dolog okozza

A különféle szájproblémák nagyon kellemetlenek és fájdalmasak tudnak lenni, de gondoltál már rá, hogy a probléma forrását az életmódodban kellene keresned?

A stresszből is eredhet

A szájproblémák és betegségek széles körű spektrumot fedhetnek le, amelyek jelentősen befolyásolhatják az adott személy szájüregi egészségét és életminőségét. Az ilyen problémák gyakran befolyásolják a rágást, a beszédet és más alapvető, mindennapos tevékenységeket, emellett pedig komoly fájdalmat és kényelmetlenséget okozhatnak. A háttérben megbúvó okok egészen sokfélék lehetnek, rengeteg esetben viszont a stressz lehet a bűnös. A szájproblémák és a túlzott stressz közötti összefüggés egyre inkább felhívja magára a figyelmet az egészségügyi szakemberek körében. A hosszú ideig fennálló magas stressz szint számos negatív hatást gyakorolhat a testre, ideértve a szájüreget is. Ha kíváncsi vagy, pontosan mely panaszok is említhetőek a stressz okozta tünetek között, akkor olvass tovább!

Fogcsikorgatás Az éjszakai fogcsikorgatás, orvosi nevén bruxizmus, és a stressz között szoros összefüggés mutatható ki, amely komoly hatást gyakorolhat szájüregi egészségünkre. A stressz és szorongás gyakran vezethet izomösszehúzódásokhoz, amelyek éjszaka a fogak összeszorításához és csikorgatásához vezethetnek. Ez az éjszakai tevékenység gyakran a beteg által nem is észlelt módon történik, és hosszú távon komoly problémákat okozhat. Az állandó fogcsikorgatás kopáshoz, a fogzománc károsodásához, fogérzékenységhez és akár a fogak repedéséhez is vezethet. Az így kialakuló szájproblémák, mint például a fájdalmas fogíny, a fejfájás és az állkapocsfájdalom további stresszt és kényelmetlenséget okozhatnak, így egy ördögi kör alakulhat ki. Az éjszakai fogcsikorgatás és a stressz közötti összefüggés felismerése és kezelése rendkívül fontos, a stressz csökkentésére irányuló módszerek, például relaxációs gyakorlatok, meditáció és testmozgás viszont segíthetnek enyhíteni a fogcsikorgatás okozta problémákat.
Kattints a további képekért!

Megállni egy pillanatra és pihenni: egy apró luxus, amit mindannyian megérdemlünk. De tudtad, hogy több fajtája is létezik a pihenésnek, melyek mind más és más szempontból fontosak rád és általános egészségedre nézve?

Leadfotó: Pexels, forrás: ballantyneendo.com

Oldalak

Egészség
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.
Lifestyle
Néhány ártatlannak vélt jelből könnyen kiderülhet, hogy választottad számára a szex veled élvezet vagy igénykielégítés.